Liikuntapaikoilla epäselvyyttä rajoituksista

0
Paimion urheilupuisto on yksi kaupungin ulkoliikuntapaikoista, jossa kokoontumisrajoituksiin voi tulla paikkakohtaisia tarkennuksia Aluehallintovirastosta.

Paimion liikuntapalveluissa odotellaan Aluehallintovirastolta (AVI) tarkempaa ohjeistusta siitä, miten kaupungin tarjoamissa liikuntapaikoissa voi liikkua toukokuun puolivälistä alkaen.

Toistaiseksi suunnitelma on seuraava: ensi viikon torstaista eteenpäin kaupungin ulkoliikuntapaikat avataan käytölle uimahalli Solinaa lukuun ottamatta. Toukokuun loppuun asti urheilupuiston yleisurheilu- ja Paimion jalkapallokentillä noudatetaan maksimissaan kymmenen hengen ryhmien harjoittelurajoitusta. Kesäkuun alusta lähtien kymmenen hengen rajoitus nousee 50:een, mutta esimerkiksi jalkapallokenttä yli 6000 neliön kokoisena alana vaatii vielä AVI:lta tarkennuksia.

– Se on yksi esimerkki, että miten ryhmäkoot rajataan. Onko kymmenen hengen raja koko kentälle toukokuun loppuun asti, vai voiko kentän esimerkiksi jakaa kahtia kahdelle kymmenen hengen ryhmälle. Sama asia koskee myös yleisurheilukenttää juoksuratoineen, Paimion kaupungin liikunnanohjaaja Mikko Häkkilä pohtii.

Sisäliikuntapaikat, kuten koulujen liikuntasalit ja Solina avataan asteittain käyttöön 1. kesäkuuta alkaen. Liikuntasalien käyttöönotosta kesälle ei ole kuitenkaan vielä tehty päätöstä.

– Viimeksi maaliskuussa AVI:lta tuli tarkennukset ohjeistuksiin parissa päivässä, joten tietysti toiveissa on, että vielä tällä viikolla kuultaisiin lisää. Toivottavasti joka tapauksessa mahdollisimman pian, jotta päästään jakamaan tietoa eteenpäin urheiluseuroille, hän jatkaa.

Solinan kuntoa kartoitetaan kesällä


Uimahalli Solina pitää ovensa kiinni suunnitellusti kesäkuun ensimmäiseen päivään asti. Siitä eteenpäin uimahalli on auki, mutta aukioloajoista ja muista lisäohjeistuksista on Häkkilän mukaan vielä vaikea spekuloida.

– Se on varmaa, että Solina menee tuttuun tapaan keskikesäksi kiinni 25. kesäkuuta alkaen. Viiden-kuuden viikon kiinniolon aikana hallissa tehdään kuntokartoitus mahdollisia remontteja varten, Häkkilä kertoo.

Kaupungin maauimaloissa, Ankkalammella ja Hiekkahelmessä noudatetaan samoja ohjeistuksia kuin muissakin liikuntapaikoissa. Toukokuun loppuun asti maksimissaan kymmenen hengen ryhmiä ja kesäkuun alusta alkaen maksimiryhmäkoko on 50. Sen sijaan Ankkalammen saunan aukiolo on ongelmallisempi asia.

– Saunaa on ennen korona-aikaa pesty arkisin päivittäin ja viikonloppuisin enemmän vaihtelevasti. On selvää, ettei sellainen määrä riitä, jos sauna päätettäisiin nyt toukokuussa avata. Olisi tietysti mukavaa käyttäjien kannalta avata sauna, mutta ennen sitä pitää selvittää, onko kaupungilla resursseja pitää huolta riittävästä hygieniasta, Häkkilä pohtii.

Sauvossa koulukeskuksen sali säpissä


Sauvossa kunta vastaa kuntosalin ja koulukeskuksen liikuntasalin kunnossapidosta ja harjoitusvuorojen jakamisesta. Kirjastonjohtaja Päivi Inkisen mukaan kunnan kevään aikana pintaremontoitu kuntosali avaa ovensa tauon jälkeen 1. kesäkuuta, jonka jälkeen salilla voi treenata omatoimisesti korona-ohjeistuksia noudattaen.

Sen sijaan koulukeskuksen liikuntasali ei aukea paikallisille urheiluseuroille ja liikuntaryhmille vielä kesän aikana.

– Liikuntasali on opetuskäytössä koronaepidemian takia toukokuun puolivälistä kuun loppuun asti. Kesän ajan sali on kiinni, joten vuorot alkavat pyöriä normaalisti aikaisintaan syyskaudella, Inkinen kertoo.