Lounais-Suomessa paljon kotihälytyksiä ja humalaisia nuoria viikonlopun öinä

0

Sateisesta säästä huolimatta Lounais-Suomen poliisilla riitti tehtäviä molempina viikonlopun öinä koko alueella.
Varsinais-Suomessa poliisille ilmoitettiin kotihälytyksiä perjantain ja lauantain välisenä yönä yhteensä 31 kpl. Vastaavana viikonloppuna vuotta aikaisemmin Varsinais-Suomen alueella oli ollut kotihälytyksiä 16 kpl. Nämä kotihälytykset koostuvat sekä metelistä, henkilöstä häiriöksi kuin väkivallasta.
Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kotihälytyksistä ilmoitettiin poliisille yhteensä 30 kertaa Varsinais-Suomessa. Vuonna 2019 vastaava luku on ollut 17.
Humalaisista nuorisoporukoista tuli poliisille ilmoituksia eri puolilta poliisilaitoksen aluetta. Perjantain ja lauantain välisenä yönä muun muassa Turun Aurajokirannassa oli nuoria juhlimassa joukolla. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä poliisi sai tehtävän Saloon, jossa ilmoituksen mukaan piti olla 50 nuorta juhlimassa. Poliisin mennessä paikalle nuoriso oli poistunut paikalta.
Liikennepoliisin partio mittasi moottoritiellä Halikossa kahdelle nuorelle mieskuljettajalle kovia nopeuksia sunnuntain puolella pimeään aikaan tien ollessa kostea. Toisen auton nopeus oli 220 km/h ja toisen auton 175 km/h. Kuljettajat kiistivät kilpa-ajon keskenään.
Rattijuopot työllistivät poliisia molempina viikonlopun öinä ympäri Lounais-Suomea. Varsinais-Suomessa poliisilla oli tehtäviä 20 liittyen rattijuopumukseen tai törkeään rattijuopumukseen perjantai-illan ja sunnuntaiaamun välillä.