MLL jakaa kasvisruokakasseja perheille tänään 

0
Akuutti ruoka-apu on tärkeää.ja Kuvassa MLL:n Varsinais-Suomen piirin työntekijät Miia Päiviö ja Jenni Vuorio.

Perjantaina 15.5. vietetään YK:n perheiden päivää ja MLL:n Varsinais-Suomen piiri jakaa taas 75:lle varsinaissuomalaiselle perheelle terveelliset 90 euron arvoiset kasvisruokakassit resepteineen. Tämä tarkoittaa, että MLL:n Varsinais-Suomen piiri on jakanut Jokaiselle lapselle lounas -kampanjan myötä yhteensä yli 430 ruokakassia vähävaraisille lapsiperheille alueellamme.

Perheiltä on tullut vuolaasti tämän tapaisia kiitoksia ja kertomuksia taloudellisesta ahdingosta: Apua, ihanaa! Nyt tuli itku. Onnen ja kiitollisuuden kyyneleet. Kun tilillä on 2 euroa ja vuokra rästissä, tämä tulee tarpeeseen. En tiedä miten kiittää, mutta teette aivan mahtavaa työtä.

Tämän kampanjan on mahdollistanut MLL:n lisäksi Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö Itla, Ensi- ja turvakotien liitto, Lastensuojelun Keskusliitto, Marttaliitto, Tiina ja Antti Herlinin säätiö ja Tradera. Jatko on epävarma ja riippuu siitä, saako kampanja tarpeeksi lahjoituksia jatkaakseen.

MLL:n Varsinais-Suomen piiri on saanut lahjoituksena Leipomo Rostenilta leipää ja Finnkino Kinopalatsilta herkkutuotteita, sekä paikallisilta hunajantuottajilta hunajapurkit yli sataan kassiin. Muutaman yksityishenkilön lahjoitukset ovat mahdollistaneet ruoka-avun perheille, jotka eivät ole olleet kampanjakassien jakoalueella. STEA:n avustama Soppaa ja sympatiaa -hankkeemme on myös jakanut Turun eri alueilla yhteensä 500 valmista ruoka-annosta.

Uudessakaupungissa MLL Uusikaupunki ja Varsinais-suomen piiri osallistuivat myös ruoka-avun jakoon, yhteistyössä Ukipoliksen, ConFUSION Kitchenin, A-Killan ja Asukaluotsauksen kanssa. Siellä jaettiin noin 170 kassin lisäksi myös keittolounaita ja muun muassa pääsiäis- ja vappuyllätyksiä. Näihin avustuksiin osallistuivat Uudenkaupungin kaupunki, ammattiopisto Novida, Laitilan tuorekartano, Vuorelan tila, Pookin herkkutehdas, sekä paikalliset ruokakaupat ja hunajantuottajat.

MLL:n Varsinais-Suomen piirin toiminnanjohtaja Janina Andersson lähettää YK:n perheiden päivänä suuret kiitokset kaikille ruoka-avun mahdollistaneille yhteistyötahoille ja lahjoittajille.