Paimion apteekki lyhentää tunnilla aukioloaan

0
Apteekin ensimmäinen viesti on tätä nykyä, että älä tule flunssaisena apteekkiin.

Paimion apteekki on ensi maanantaista alkaen avoinna tunnin lyhyempään kuin tähän asti. Kun apteekki on tähän asti sulkenut ovensa arkisin iltaseitsemältä, nyt se tapahtuu iltakuudelta.

– Syynä tähän on varautuminen sellaiseen tilanteeseen, että joudutaan koronavirustapauksen vuoksi työskentelemään normaalia pienemmällä porukalla. Jos joku apteekin työntekijöistä sattuisi saamaan koronavirustartunnan, niin muukin henkilökunta todennäköisesti katsottaisiin altistuneeksi ja joutuisi kahden viikon karanteeniin. Silloin apteekki jouduttaisiin sulkemaan kokonaan, kertoo apteekkari Heino Pernilä, keskusteltuaan asiasta infektiolääkärin kanssa.

Varotoimena apteekin henkilökunta jaetaan siis kahteen ryhmään, jotka eivät ole työssä samaan aikaan. Näin mahdollisessa tartuntatilanteessakin toinen ryhmä voi jatkaa työskentelyä Paimion apteekkipalveluiden turvaamiseksi.

Tilanteen varmistelemiseksi myös aloitellaan vuosilomien pitämistä. Vuosilomalla oleva, joka toivon mukaan ei sairastu, voisi tulla tarvittaessa töihin, jos muuta henkilökuntaa joutuu karanteeniin.

– Kesä on kriittisintä aikaa, koska silloin ei saada mistään sijaisia. Mutta katsotaan nyt tämä kesä, ja miten korona etenee.

Pernilä muistuttaa, että jos haluaa asioida apteekissa rauhallisimpien tuntien aikana, niin kannatta tulla iltapäivällä kello 14-16. Päivän varhaisimmat ja myöhäisimmät tunnit ovat apteekissa vilkkaimpia.

Myös kotiinkuljetus ja toisten puolesta asiointi ovat olleet toimivia.

– Hygieniaohjeet tulee tietysti aina muistaa, ja flunssaoireisena apteekkiin ei saa tulla. Itse asiassa flunssaa ja tavallisia virustauteja sairastavia onkin nyt ollut tavallista vähemmän, kun ihmiset ovat omaksuneet tavallista paremman käsihygienian, Pernilä kertoo.