Peimarissa ei olla mielissään aikaisesta startista

0
Peimari Unitedin Aki Varjonen ja muut joukkueen pelaajat ovat harjoitelleet turvaetäisyyksien kera viimeiset kaksi viikkoa. Kesäkuun alusta alkaen joukkueet pääsevät harjoittelemaan myös pelinomaisesti ja ottamaan kontaktia kanssapelaajiin.

PAIMIO-SAUVO

Kahden kuukauden kontaktien välttelyn jälkeen kaksi viikkoa valmistautumisaikaa on liian vähän kilpailullisen jalkapallon pelaamiseen. Tätä mieltä on Peimari Unitedin miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Tiago Santos, joka ei säästele sanojaan ihmetellessään Palloliiton linjauksia tulevan Kolmosen kauden läpiviemiseksi.

– Kyse on ennen kaikkea pelaajien turvallisuudesta. Vaikka olemme päässeet jo hieman harjoittelemaan, on pelinomaisten harjoitusten vuoro vasta kesäkuun alusta alkaen. Sitten meidän pitäisi pelata ensimmäinen virallinen ottelu jo kahden viikon päästä. Se on ennen kaikkea valtava riski loukkaantumisille, jota koitamme nyt treeneissä minimoida parhaamme mukaan, Santos miettii.

Riskien minimoinnilla Santos viittaa fysiikkatreeneihin, joita paimiolais-sauvolainen joukkue on tehnyt nyt pari viikkoa. Ja ensi viikolla kun treeneisssä saa jälleen ottaa kontaktia, alkaa todellinen kilpajuoksu aikaa vastaan.

– Yritimme saada soviteltua treenipeliä vielä kesäkuun alkuun, mutta eihän se sopinut muille joukkueille. Ja ymmärrän sen täysin, että joukkueet haluavat saada alle muutaman viikon kunnon treenejä ennen pelaamista. Harmi, että meillä ensimmäinen treenipeli on suoraan jo sarjaottelu.

Peimari pelaa ennen juhannusta,

PaiHa heinäkuussa


Peimari siis aloittaa sarjakautensa vierasottelulla Paraisilla SC Wolvesia vastaan 17. kesäkuuta. PaiHan avausottelu on puolestaan heinäkuun 2. päivä vierasottelulla TPK:ta vastaan. PaiHassa tieto otteluiden alkamisesta on otettu vastaan iloiten.

– Yksinkertaisesti olen vain onnellinen, että pääsemme ylipäänsä pelaamaan tällä kaudella. Ehdimme viemään läpi seitsemän viikon harjoitusohjelman ennen kauden avauspeliä ja harjoitella siten riittävästi ennen ensimmäistä ottelua, PaiHan päävalmentaja Tom Powers kertoo.

Sen sijaan päätös sarjan typistämisestä yhteen kierrokseen ei herätä Powersissa intoa.

– Tällainen otteluohjelma ei voi mitenkään olla tasapuolinen kaikille. Miksi esimerkiksi kuusi joukkuetta matkustaa Ahvenanmaalle ja kuuden joukkueen ei tarvitse. Se on yksi asia, joka tekee heti eroavaisuuksia otteluohjelmien välille.

Peimarin puheenjohtaja Olli Dahl ihmettelee myös sitä, että miksi sarja päättyy tänä vuonna kahta viikkoa aiemmin kuin parin edellisenä vuotena.

– Se on jo nähty, että pelejä pystytään pelaamaan pitkälle lokakuuhun ja marraskuunkin puolelle. Siksi ihmetyttää hieman, miksi ensinnäkin kesällä pelataan otteluja 2-3 välein toisistaan ja kausi loppuu niin aikaisin.

– ,Olisi aloitettu vaikka heinäkuun puolivälistä ja pelattu sen jälkeen yksi peli per viikko -tahdilla, niin kaikki joukkueet olisivat ehtineet valmistautua kauteen mahdollisimman hyvin.

Ottelutapahtumista odotetaan

lisätietoja


Ottelutapahtumien näkökulmasta seurat odottelevat edelleen lisätietoja Palloliitolta, miten esimerkiksi katsomojärjestelyt tulee hoitaa kesä-heinäkuun aikana. PaiHan joukkueenjohtaja Tara Jaakkola on kiitollinen, että PaiHan ensimmäinen kotiottelu on edessä vasta heinäkuun puolivälissä, joten heillä on hyvä aika seurata muiden Kolmosten joukkueiden ratkaisuja ja hakea niistä malleja myös omiin kotipeleihinsä.

– Todennäköisesti lipunmyyntiin ja kioskipalveluihin täytyy miettiä uudenlaisia ratkaisuja, joilla taataan katsojille riittävät turvaetäisyydet. Haluamme, että kaikki halukkaat voivat tulla katsomaan pelejämme, Jaakkola päättää.

Pelaajan näkökulmasta puolestaan pelit ovat koko harrastamisen suola. Siksi Peimarin kapteeni Samuli Vihervirta toivoo, ettei korona sotkisi kesän tai syksyn otteluohjelmaa enää tämän enempää.

– Omasta mielestäni joukkue on yllättävänkin hyvässä kunnossa suhteutettuna siihen, ettei joukkueharjoituksia pidetty kahteen kuukauteen. Kyllä tässä sitä jo odottaa, että päästään pelaamaan. Joukkueessa on hyvä henki ja heti alusta asti on näkynyt, että töitä tehdään tosissaan sitä varten, että olisimme heti avausottelussa niin hyvässä kunnossa kuin mahdollista.