TEM vahvisti kaksi muutosta yksityisyrittäjien tukiehtoihin

0
Käsityöt kuuluvat erityisesti monille naisille harrastuksiin, joita ilman ei voi olla. Puhutaan esimerkiksi neuloosista. Tässä virkataan mattoa. Arkistokuva Riitta Salmi.

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi luodun yksityisyrittäjien tuen hakemuksia oli maanantaihin mennessä tullut Paimiossa 32 kappaletta. Niistä 26:lle avustustus on jo myönnetty, kaksi hakemusta on hylätty koska eivät täytä TEM:n vaatimuksia, ja loput ovat käsittelyssä.
Sauvossa oli tullut manantaihin mennessä 18 hakemusta, joista 17 on käsitelty loppuun. Ensimmäiset tuet on jo maksettu yrittäjille. Ensimmäinen maksatus oli ennen vappua.
TEM on nyt vahvistanut muuttuneet säännöt eläketulon ja verovelan osalta koskien yksityisyrittäjän tukea. Eläketulon osalta ”Päätoimiseksi yksinyrittäjäksi luettava henkilö voi saada mitä tahansa eläkettä, kunhan hän täyttää tuen muut ehdot. Eläkkeen saaminen ei ole este yksinyrittäjätuen myöntämiselle muiden ehtojen täyttyessä.”
Verovelan osalta muutettu säännös kuuluu siten, että ”Todistus veroveloista ja mikäli yrityksellä on verovelkaa, tieto Verohallinnon hyväksymästä suunnitelmasta verovelan maksamiseksi, tieto ulosoton vastaavasta suunnitelmasta tai tieto verovelan maksujärjestelyhakemuksesta.”
Jo aiemmin esillä on ollut, että jos yrityksellä ei ole verovelkoja, on mukaan liitetty dokumentti nimeltään ”Todistus verojen maksamisesta”.