Terveyskeskus toimii jouhevasti, tarvittaessa etänä ja chatin kautta

0
Terveyskeskuksen vuodeosastoilla on voimassa vierailukielto, mutta muutoin toiminnot pyörivät pitkälti normaalisti.

KORONATILANNE Koronaviruspandemia on Paimion-Sauvon terveyskeskuksen alueella pysynyt rauhallisena. THL julkistaa tilastoissaan vain ne kunnat, joissa tartuntoja on vähintään viisi, eikä kumpikaan kunta ole toistaiseksi noussut listalle.

Terveyskeskuksen tilannekatsauksen perusteella vaikuttaa siltä, että sosiaalisten kontaktien rajoittamistoimien seurauksena infektio-oireiset asiakkaat ovat vähentyneet. Kun rajoitustoimia asteittain puretaan, tartunnat voivat tietenkin lisääntyä. Edelleen onkin syytä huolehtia ylimääräisten sosiaalisten kontaktien välttämisestä ja hyvästä käsihygieniasta. Ohjeet ovat entisellään, eli flunssaoireita tulee sairastaa kotona ja jos jokin mietityttää, voi ottaa yhteyttä terveyskeskukseen joko puhelimitse tai chatin kautta.

Terveyskeskuksessa osa lääkärin ja hoitajan vastaanottoajoista voidaan toteuttaa etävastaanottona. Etävastaanotolla voit keskustella asiantuntijan kanssa puhelimitse tai videon välityksellä. Etävastaanotto on mahdollista sellaisissa asioissa, jotka eivät edellytä fyysistä tutkimusta. Etävastaanoton mahdollisuus arvioidaan aikaa varatessasi.

Terveyskeskuksessa lääkärin ja hoitajan vastaanotot toimivat sekä kiireettömien että kiireellisten vastaanottojen osalta lähes normaalisti tällä hetkellä. Eniten toimintaa on jouduttu supistamaan diabetesvastaanotosta. Kouluterveydenhoitajat työskentelevät kouluilla normaaliin tapaan. Fysioterapeutin arvioon pääsee tällä hetkellä hyvin. Suun terveydenhuollossa on lisätty toimintaa vaiheittain. Ensisijaisesti tehdään aikuisten puolikiireellisiä ja kiireellisiä hoitoja, sekä lasten tarkastuksia ja hoitoja.

Henkilökunnan suojautumista ja hygieniaa on lisätty, joten hoitoajat ovat normaalia pidempiä.

Lisätietoja
  • www.paimionsauvonterveyskeskus.fi Voit varata aikaa joko puhelimitse 02-4746202 tai terveyskeskuksen internet-sivujen chatin kautta.
  • Lääkärin etävastaanottomaksu on sama kuin normaalin lääkärikäynnin.