Tielinjaus-soppa porisee jo varsin voimallisesti

0
Yleisaihekuva Paimionjokilaaksosta. (kuva: Heikki Vähäkylä)

Valtuustoaloite ”tiejärjestelyjen parantamiseksi Ala-Vistalla” oli vappua edeltävänä keskiviikkona Paimion kaupunginhallituksen esityslistalla. Kaupunginhallitus merkitsi valtuustoaloitteen valmistelutilanteen tiedokseen.
Keskustelua ja kohtalaista polemiikkiakin paikkakunnalla nostattaneeseen aloitteeseen sisältyy esitys uuden tieyhteyden linjaamisesta Paimionjoen yli Sähköyhtiöntieltä Sukselantielle.
Kaupunginhallituksen jäsenet SDP:n Sari Murto ja Timo Virta jättivät kokouksessa kannanoton koskien kyseistä valtuustoaloitetta. Kannanotossaan Murto ja Virta toivat esille kielteisen kantansa aloitteessa esitettyjä tie- ja siltajärjestelyjä kohtaan.
”Tilanne vaatii nopeita ratkaisuja”
Keskustan, kokoomuksen, vasemmistoliiton ja perussuomalaisten valtuustoryhmien sekä valtuutettu Kimmo Jalosen (kd.) jättämässä aloitteessa katsotaan, että ”Ala-Vistan liikennetilanne Isonsillan ja rautatiealikulun takia vaatii nopeita ratkaisuja”.
Aloitteessa esitetään, että Paimion kaupunki ryhtyy pikaisesti neuvotteluihin ELY:n ja Väyläviraston kanssa uuden tieyhteyden linjaamiseksi Sukselantien ja Sähköyhtiöntien välille.
Aloitteen allekirjoittajat katsovat, että ”Ala-Vistan rauhoittaminen raskaalta liikenteeltä voidaan helposti toteuttaa luomalla uusi tielinjaus Sähköyhtiöntieltä kaartaen Oinilan peltoalueen läpi Paimionjoen yli ja Moision asuntoalueen vierestä Sukselantielle”.
Moision alueen asukkaat eivät ole ilahtuneet aloitteesta. He ovat kannanotossaan kritisoineet sitä voimakkainkin sanoin.
”Raskas liikenne kokonaan muualle”
Kaupunginhallituksen jäsenet Sari Murto ja Timo Virta toteavat omassa kannanotossaan, että Hinku-kuntana Paimion on syytä profiloitua myös ylemmän asteen kaavat huomioivaksi kunnaksi.
Murto ja Virta huomauttavat, että kyse on valtakunnallisesta arvokkaasta maisemakokonaisuudesta ja että nyt ideoitu reitti on paitsi valtakunnallisten VATT-tavoitteiden, myös maakuntakaavan ja Vistan osayleiskaavan vastainen.
– Paimion on tehtävä päätös, että raskaan liikenteen kauttakulkua Paimion läpi ei edistetä, vaan hillitään. Raskaan liikenteen kulku, esimerkiksi esillä ollut puunkuljetus sisämaan suuntaan, sujuu luontevasti isoja uusia valtakunnallisia ja seudullisia tiereittejä pitkä, Murto-Virta kaksikko toteaa.
– Paimion asukkaita Moisiossa ja Oinilassa sekä Oinilasta eteenpäin Tarvasjoentien varrella ei pidä altistaa raskaan liikenteen vaikutuksille.