0

NASEVAT

Innokas liikkuja! Paimion opiston liikuntakurssit maksavat vain 1,30-2,60 €/kerta ja niitä jäi koronan takia pitämättä 2-4 kertaa. Osa opetuksesta korvattiin etäopetuksella. Turvavälit huomioiden pyrimme järjestämään edullista liikuntaa myös syksyllä

Paimion opiston rehtori Satu Lehtisalo

Kiitos lehden ristisanatehtävästä

Merja Junnikkala

Nimimerkille ”kauhulla odotellaan”. Eikö päiväkoti- yms. maksujen rahat olisi pitänyt pistää syrjään odottelemaan tulevia maksuja? Kyllähän jokaisen pitäisi tietää, että ne tulevat ennemmin tai myöhemmin.

eskarilaisen äiti

Innokkaalle liikkujalle. Korona sulki Paimion opiston ryhmät maaliskuun puolestavälistä noin kuukauden eteenpäin. Todella vakavasta syystä. Siis ei montaakaan kertaa. Ihmettelen liikkujan moraalia käydä peräämään muutamaa euroa, kun liikkumaan pääsee ilmaiseksi muuallakin kuin opiston ryhmissä. Olisit kiitollinen, että olet terve ja voit liikkua missä haluat, vapaassa luonnossa.

myös innokas liikkuja

Paimion keskustan illat ja yöt. Nyt on käynyt selväksi, että vanhemmilla ei viitseliäisyyttä riitä mopoterrorismin kitkemiseen. On varmaan sydäntä lämmittävää, kun lapsi on päässyt kehityksensä loppuvaiheeseen ja osaa jopa pitää moponsa etupyörää irti maasta muutaman sekunnin ajan! Poliisi tulee jatkossa saamaan kuvamateriaalia kilpien numeroiden kera. Vrt. aiheeton ajo ja häiriön tuotto. Tiedon tulee saamaan myös päivystävä lastensuojeluviranomainen. Koulukodissa on hyvä olla, ei tarvitse miettiä riittääkö bensa.

ei illan, ei yön rauhaa

Kyllä Sauvon kunta unohti lapset kesäksi. Ei uimakouluja, ei leirejä..ei mitään, muutama päiväleiri, minne työssäkäyvä ei ehdi lapsia viemään… Monen vanhemman pelastus on tuhottu Sauvossa. Ottakaa mallia naapurikunnissa, siellä on ajateltu lapsia.

Leirit olisi voinut pitää, jos terassitkin aukenevat

Paimion luontopolku on ruokottomassa kunnossa. Keski-Suomessa eräs kunta sai 150 000 euroa EU-tukea luontopolun kunnostamiseen. Miksi ei Paimiossa?

Väinö Nuppulaa muisteleva vanha paimiolainen

Nimimerkille Liikennesäännöt kunniaan: Polkupyörä on ajoneuvo. Jos pyörätietä ei ole tai se on käyttökelvoton, pyörällä ajetaan ajoradalla. Ajoneuvon myös auton kuljettajan on otettava muut huomioon. Jalkakäytävä on vain jalankulkijoille.

autoa ja pyörää käyttävä

Toivottavasti sekin päivä tulisi, että pyöräilemällä eläinten polut pysyvät hyvässä kunnossa. Jokamiehen velvollisuuksiin kuuluu olla jättämättä vaurioita maastoon. Pyöräily on monipuolista liikuntaa oikein harrastettuna.

”Luonto on meille kaikille”