PÄÄKIRJOITUS Elinvoimainen viesti

0

Kyllä varmasti tuntui hyvältä niin kaupungin johdossa kuin yrittäjäpiireissäkin, kun tieto Paimion noususta yrittäjäbarometrissä kiri julki. Hyvää mieltä se tuottaa niin maakunnallisesti kuin valtakunnallisestikin, kun tulokset nojaavat ihan kohtalaisen kokoiseen palautteeseen.

Tulos ilahduttaa myös täällä paikallislehden toimituksessa, sillä elinvoima on meitä kaikkia vahvasti koskettava juttu.

Vastausten määrä usein korreloi tietysti vastausten vahvaa validiteettiä, mutta myös sitä, että arvosanat ovat hieman heikommat. Tämä näkyy barometrissa suurten kaupunkien sarjan heikommissa tuloksissa. Paimiossa se ei kuitenkaan sitä tarkoittanut, vaikka vastausten määrä nousi nelinkertaiseksi edelliseen kertaan nähden ja hätyytteli monen ison kaupungin vastauksien määrää.

Vastausten määrän perusteella Paimio on maakunnan kolmanneksi suurin kunta ja se on todella kova juttu, totesi myös elinkeinojohtaja Mika Ingi.

Noussut vastausmäärä johtui toki myös siitä, että yrittäjäyhdistys aktivoi jäseniää vastaamaan ja kysely oli vastattavissa avoimen vastauslinkin kautta. Kuten Paimion Yrittäjien puheenjohtaja Salla Axelin tuo esiin, tutkimus antaa kättä pidempää jatkoon. Nyt yhdistyksellä on konkreettista tietoa ja työkaluja, joiden avulla vaikuttaa kunnan päätöksentekoon.

Positiivisuuden voimaa ei pidä ylenkatsoa, koska siinä piilee kyky pyrkiä eteenpäin. Positiivista ilmapiiriä on vaikeampi lannistaa kuin valmiiksi ankeaa. Positiivisuus ei pelkää kysymyksiä, eikä kangistu siihen, että asioista ollaan eri mieltä. Päinvastoin, joskus voi käydä niin, että kysymysten ja ihmettelyjen kautta aukeaa tapa ajatella uudella tavalla.

Kun tullaan toimeen ja puhalletaan yhteen hiileen, tähdäten parempaan, silloin yhteistyö yleensä sujuu mutkattomasti. Oli asiat sitten mitä hyvänsä.

Elinvoimaisuuden takana on virkeä ilmapiiri ja siitä kyllä voi selkeästi antaa pisteet elinkeinojohtajalle. Hän on saanut koronakeväänä hyvää palautetta myös siitä, että aina on ollut aikaa keskustella yrittäjien kanssa siitä, missä mennään ja mitä mahdollisesti tehtävissä. Viestintätaidot ovat ensiarvoisen tärkeitä erityisesti silloin, kun ajat koettelevat.

Tästä on hyvä lähteä kohti yhä vilkastuvaa ja toivottavasti tervettä kesää. Asioidaan paikallisesti, käytetään palveluja.

Taina Tukia