Aktivistit järjestävät taas mielenilmauksen Paimion teurastamolla

0

Turussa ja sen lähialueilla toimiva Turku Animal Save järjestää tiistaina 30.6. klo 18 muistotilaisuuden Kanadan Burlingtonissa 19.6. kuolleelle eläinoikeusaktivisti Regan Russellille. Paimiossa pidettävässä niin kutsutussa vigilissä muistetaan myös teurastamolla henkensä menettäviä sikoja ja nautoja.
Russell kuoli jäätyään teuraskuljetuksen alle Fearman’s Pork -teurastamon edustalla. Hän oli paikalla antamassa myötätuntoa ja vettä teuraaksi kuljetettaville sioille yhdessä muiden Toronto Pig Save -ryhmän aktivistien kanssa. Paimiossa järjestettävän muistotilaisuuden kaltaisia tapahtumia on järjestetty eri puolilla maailmaa Russellin muistoksi.
– Regan taisteli vuosia eläinten oikeuksien puolesta väsymättä. Haluamme kunnioittaa hänen muistoaan jatkamalla tätä taistelua. Tämä on ensimmäinen vigilimme nyt koronarajoitusten jälkeen ja aiomme palata taas säännölliseen rytmiin. On erityisen tärkeää pitää yhtä eikä luovuttaa vaikeuksienkaan edessä, kertoo Turku Animal Saven koordinaattori Larissa Lindeman.
Turku Animal Saven järjestyksessään 19. vigil Paimion teurastamolla näkyy teurastamon porttien edustalla kylttimielenilmauksena. Lisäksi osanottajat pyrkivät pysäyttämään teuraskuljetuksia hyvästelläkseen niissä olevat eläinyksilöt ja dokumentoidakseen eläinten olosuhteet.