Paimio ponnahti yrittäjä-barometrin kärkiviisikkoon

0
Elinkeinojohtaja Mika Ingin leveään hymyyn on syytä, sillä yrittäjäbarometrin tulokset osoittavat arvostusta hänen työlleen.

PAIMIO

– Mielestäni erinomainen saavutus Paimiolta. Saimme maakunnallisesti viidennen sijan ja hyvän arvioinnin. Tästä on hyvä jatkaa, kommentoi Paimion elinkeinojohtaja Mika Ingi tällä viikolla julkistetun Yrittäjien kuntabarometri -kyselyn tuloksia.

Kyselyyn kertyi Paimiosta 85 vastausta, mikä on suhteessa yritysten määrään paljon. Barometrissa maakunnallisen ja 10 000-50 000 asukkaan kuntien sarjan valtakunnallisen kärkipaikan saaneen Liedon tulos pohjasi 64 vastaukseen, ja muiden kärkikuntien eli Marttilan, Naantalin ja Auran vastausluvut olivat nekin Paimiota pienemmät.

Barometrissa asteikko on yhdestä viiteen ja Paimion kokonaisarvosana oli 3,50. Liedon, eli kärkikunnan arvosana oli 4,18. Naapurikunnista Kaarina oli barometrissa Varsinais-Suomen kunnista seitsemäs. Sauvon barometrissa saama keskiarvo 16 vastauksen perusteella oli 2,56. Alle kymmenen vastauksen kuntia ei listata.

Paimion hyvä sijoitus barometrissa pohjautui tasaiseen arviointiin. Kyselyssä kunnan päätöksenteon yrityslähtöisyys, hankintapolitiikka ja yrityspalvelut saivat paremmat arviot, kuin infrastruktuuri. Paimiolaiset yrittäjät antoivat arvioinnissa hyvää palautetta kunnan elinkeinopolitiikalle ja käytännössä suoraan myös elinkeinojohtaja Mika Ingin työlle.

Vastauksia hyödynnetään kehitystyössä

Paimion Yrittäjien puheenjohtaja Salla Axelin kommentoi tuloksia tuoreeltaan erittäin iloisena.

– Saimme huikean määrän vastaajia liikkeelle ja meidän vastausmäärämme on huomattu ihan valtakunnallisestikin. Viime kyselyssä vastaajia Paimiosta oli 24 ja nyt 85. Tuo 85 vastausta on 7,7 % koko Varsinais-Suomen vastausmäärästä. Olen todella ylpeä kaupunkimme yrittäjistä, jotka antoivat aikansa vastaamiseen ja tahtoivat ja uskalsivat kertoa mielipiteensä. Sillä on merkitystä!

Axelin toteaa, että tarkkaan kuntakohtaiseen raporttiin perehdytään vielä, mutta jo nyt tiedetään suuntaviivoja, mihin esimerkiksi yhteistyössä kaupungin kanssa pitää huomiota kiinnittää.

– Yhteistyömme on jonkin aikaa ollut välitöntä, mutkatonta ja eteenpäin katsovaa. On ilo, että voimme yhdessä ilolla myös tutkia tämän Kuntabarometrin tuloksia ja ottaa niistä kaikki hyöty irti.

Myös elinkeinojohtaja Mika Ingi sanoo, että kolme viime vuotta on tehty systemaattisesti Paimion elinvoiman kehitystyötä ja elinvoiman mittareilla noustiin nyt maakunnan kärkiryhmään.

– Lähestymme kiitettäviä arvosanoja, leikillisesti sanoen. Tästä on hyvä ponnistaa.

Erityisen tyytyväinen Ingi on siihen, että vastauksista päätellen paimiolaisilla yrittäjillä on ollut aito halu antaa asiallinen arvio kunnan elinkeinoelämän kehittämisen tilasta. Elinkeinoelämän infran rakentamiseen tullaan kiinnittämään huomiota.

– Olen tietysti kiitollinen, että yrityspalvelut eli minun työni noteerattiin korkealla keskiarvolla 3,71, mutta yhtä iloinen olen, että vastausten perusteella yrittäjät arvostavat merkittävissä määrin kunnan päätöksenteon yrittäjälähtöisyyttä sekä elinkeinopolitiikan panostuksia. Näinhän ei ole aina ollut. Kiitos tästä muutoksesta kuuluu kaupunginjohtajalle, hänen johtoryhmälleen sekä erityisesti monille luottamushenkilöille, jotka ovat tehneet erinomaisia ratkaisuja Paimion elinvoiman puolustamiseksi.

Yrittäjäbarometri

  • Suomen Yrittäjien organisoimassa kuntabarometrikyselyssä yrittäjät antavat palautetta ja arvioivat oman kuntansa toimintaa, kertovat mikä toimii ja mikä kaipaa kehittämistä.

    Käytännössä barometristä piirtyy tilannekuva kunnan elinkeinopolitiikasta ja sen avulla kuntien viranhaltijat ja luottamushenkilöt voivat yhdessä yrittäjien kanssa nostaa keskusteluun yrittäjille tärkeitä teemoja.

    Tutkimuksen tiedonkeruu toimi internet-kyselynä 16.2.–13.5.2020 välisenä aikana. Kyselyyn voivat vastata kaikki yrittäjät riippumatta siitä, ovatko he Suomen Yrittäjien jäseniä.

    Kyselyyn vastasi yhteensä 10 404 yrittäjää koko maassa ja eniten suhteessa Varsinais-Suomessa, reilut 1100. Paimiosta vastauksia siis 85.

    Kaupunki kutsuu kyselyyn vastanneita ja muitakin yrittäjiä kiitoslounaalle ensi keskiviikkona 17.6. klo 11 Kaimalan Karhulammelle. Ilmoittautuminen on suotavaa sähköpostilla suoraan Karhulammelle.