Paimion lukio maakunnan viidenneksi paras

0
Arkistokuva Vistalta.

Paimion lukio oli Varsinais-Suomen viidenneksi paras lukio Suomen Tietotoimiston (STT:n) tekemässä perinteisessä lukiovertailussa.

Koko Suomen lukioista Paimio nousi sijalle 50.

Suomen kristillinen yhteiskoulu oli rankingissa vielä Paimiotakin korkeammalla. Maakunnallisessa vertailussa se oli sijalla kolme ja valtakunnallisessa sijalla 17.

Suurista lukioista ykkössijalla oli kolmatta kertaa peräkkäin turkulainen Katedralskolan i Åbo.

Pienistä, alle 50 kokelaan lukioista, vertailun kärkisijalle nousi Enontekiön Erälukio Lapissa.

Paimion lukiossa ylioppilaaksi kirjoitti tänä vuonna 49 opiskelijaa. Suomen kristillisessä yhteiskoulussa uusia ylioppilaita oli hieman yli kymmenen.

Varsinais-Suomessa kakkoseksi nousi Mynämäen lukio ja neljänneksi Paraisten lukio. Kaarinan lukion sijoitus oli 13. Valtakunnallisessa vertailussa Kaarinan sijoitus oli 108.

STT:n lukiovertailussa käytetään lukiopaikkansa syksyllä 2017 vastaanottaneiden sisääntulokeskiarvoja ja kevään 2020 yo-tuloksia. Muuttujista käytettiin koulukohtaisia keskiarvoja. Osa tutkintoihin kuuluvista kokeista on suoritettu jo aiempina lukukausina.

Vertailun tulokset osoittavat, kuinka opiskelijoiden arvosanat ovat muuttuneet lukion aikana. Pelkkiä ylioppilaskokeita vertailemalla kärki koostuisi lähinnä lukioista, joihin pääsee vain korkeilla keskiarvoilla.

Jos opiskelijoita on vähän, muutamakin tavallista paremmin ylioppilaskokeet suorittanut kokelas nostaa keskiarvoa.

STT:n tarkastelussa oli mukana neljä pakollista ylioppilaskoetta ja noin 350 lukiota.

Lukiovertailun tulokset julkaistiin lauantaina. STT on tehnyt lukiovertailunsa syksystä 2012 lähtien.