Paimiossa palkittiin kierrättäjiä

0
Sauli Immaisin ottamassa kesäisessä kuvassa palkitut kierrättäjät Pirjo ja Helge Kujanen (oikealla) sekä Pirkko ja Simo Sunila. Kuvassa vasemmalla kunniakirjat luovuttanut Paimion seudun ympäristöyhdistys ry:n varapuheenjohtaja Meeri Puurunen.

PAIMIO Askalankosken kesän avauksen yhteydessä viime sunnuntaina nimettiin paimiolaiset vuoden 2020 Kunnioituksen Ansaitsevat Kierrättäjät .

Paimion seudun ympäristöyhdistyksen myöntämät kunniakirjat menivät Paimion virolaista ystäväseurakuntaa Avinurmea tukevalle ryhmälle, jonka ytimen muodostavat pariskunnat Pirjo ja Helge Kujanen sekä Pirkko ja Simo Sunila.

Ryhmä avustajineen kerää ja pakkaa vapaaehtoistyönä käyttökelpoista kotitalous- ja vaatetavaraa sekä kalusteita kirpputorilleen ja diakoniatyöhön: tarpeettomaksi käynyt tavara saa uuden käytön.

Keruu tapahtuu ryhmän oman laajan verkoston ja ystäväpiirin avulla.

Kunniakirjojen luovutuksen yhteydessä todettiin, että keruutyössä vaaditaan sitkeyttä, pitkäjänteisyyttä ja asiaan sitoutumista.

Lisäksi todettiin, ettei vapaaehtoisryhmä tee numeroa työstään, mutta työn tulokset ovat kuitenkin merkityksellisiä avun saajille sekä pienelle Avinurmen seurakunnalle.

Paimion seudun ympäristöyhdistys ry. jakaa Kunnioituksen Ansaitsevan Kierrättäjän kunniakirjaa seuraavan maininnan kera:

”On edistänyt merkittävästi kierrätystä ja uusiokäyttöä, mistä hänelle myönnetään tämä arvonimi ja kiitokset.”