Rastinetsintää ihan kaikille

0
Hiekkahelmessä pääsee suunnistamaan Rantarastit ensi maanantaina. Maastoon ottivat etukäteen tuntumaa nuoret suunnistajat Roosa Lindeqvist sekä Eeli, Hilla ja Silva Pihlaja.

PAIMIO

Paimion Rasti on kehittänyt uuden tavan tutustuttaa lapsia ja nuoria suunnistuksen saloihin. Seuraavien kolmen peräkkäisen maanantai-illan aikana on lasten, nuorten tai vaikka perheen mahdollisuus kokeilla suunnistusta vauhdikkailla radoilla Paimion biitseillä.

– Lasten ja nuorten avoimet rantarastit on kolmen kilpailutapahtuman sarja, jonka tavoitteena on tutustuttaa uusia harrastajia lajin pariin sekä tarjota suunnistuksen harrastajille leikkimielisiä matalan kynnyksen kisailumahdollisuuksia mukavassa miljöössä, kertoo tapahtumaa vetämässä oleva Rastin Milka Reponen.

Kokeilukerrat järjestetään ensi maanantaista 8.6. alkaen, ja ensimmäinen kerta on Hiekkahelmessä, toinen viikon kuluttua Ankkalammella ja kolmas jälleen Hiekkahelmessä juhannuksen jälkeisenä maanantaina.

Kilpailussa on yksilö ja perhe- ja parisarjat. Radat 1 ja 2 km sekä viitoitettu polkujuoksu, radan voi valita tapahtumapaikalla ja osallistua voi myös useammalle radalle.

Oman lähtöajan kello 17-19 välisenä aikana saa varata taulukosta ennen kisaa tai ilmoittautua paikan päällä vapaalle lähtöajalle.

Tapahtuma on suunnattu erityisesti alle 14-vuotiaille lapsille ja nuorille.

– Metsä on edelleen paras liikuntapaikka, ja suunnistus laji, joka käy kelle vaan, kannustaa Milka Reponen. Hän sanoo, että reiteillä pärjää ilman kompassia ja seura tarjoaa lainaemitin.

– Kaikki palkitaan!

Koronakevään vuoksi myös Rastin tutut Peimarin Rastit on suunnistettu toistaiseksi ihan omatoimirasteina ja kaikenikäinen suunnistusväki on muutoinkin harjoitellut omatoimisesti. Myös kaikki isommat kisatapahtumat on peruttu. Kaikissa harjoitteluissa ja omatoimisuunnistuksissa on suositettu varotoimia etäisyyksissä.

Tarkemmat ohjeet löytyvät netistä osoitteesta https://sites.google.com/view/rantarastit2020/home