Sauvolaiset ovat saamassa toimivan, laadukkaan ja viihtyisän alakoulun

0
– Hyvältä näyttää, totesivat yksissä tuumin kunnanjohtaja Seppo Allén, sivistysjohtaja Elli Sainio, kunnanvaltuuston puheenjohtaja Erkki Paaskunta ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Satu Simelius.

SAUVO

Sauvon uutta koulurakennusta esiteltiin viime maanantaina kouluhankkeen suunnittelu- ja rakennustoimikunnan jäsenille sekä Sauvon kunnan keskeisille viranhaltijoille.

Vaikka rakennuksen valmistumisajankohta on vasta kahden kuukauden päästä, on jo nyt nähtävissä, että sauvolaiset saavat toimivan, laadukkaan ja viihtyisän alakoulun. Rima on kyetty pitämään budjettiin nähden yllättävänkin korkealla, mikä näkyy esimerkiksi laadukkaina lattia- ja ovimateriaaleina. Myöskään äänieristyksen tasosta ei ole tingitty.

– Rakennukseen tulee aika paljon monikäyttöistä tilaa, siirtoseiniä ja niin edelleen, toteaa hankkeen rakennuttajatoimiston HTJ Oy:n kemiöläinen projektipäällikkö Thomas Ginlund.

– Ratkaisut tuntuvat toimivilta, ja uudisosa nivoutuu hyvällä tavalla vanhempaan rakennuskokonaisuuteen. Mielestäni oli oikea ratkaisu, että vanhan liikuntasaliosan julkisivuaukotukset – ovet ja ikkunat – jätettiin entisille paikoilleen.

”Tosi hyvät fiilikset”

Ginlundin kanssa uusia tiloja esitteli luottamushenkilöille ja viranhaltijoille Sauvon kunnan sivistysjohtaja Elli Sainio.

– Olen iloinen erityisesti siitä, että esityskierroksella kaikilla oli niin hyvät fiilikset. Se kertoo mielestäni siitä, että projekti on sujunut hyvin.

Sainio jakaa tasapuolisesti kiitosta sekä rakennuttajataholle että hanketta urakoivalle Ojarannan Rakennus Oy:lle.

– Urakoitsijan ja rakennuttajatoimiston vastuuhenkilöt ovat tosi jämptejä ja kivoja. Aikataulut ja kaikki muukin on pitänyt pilkulleen. Ja aina on muistettu kysyä myös käyttäjätahon mielipide, Sainio kertoo.

Hankkeen työnjohdosta vastaa Ojarannan Rakennus Oy:n Joonas Hilakari.

Hulppeat näköalat

Kouluhankkeen suunnittelu- ja rakennustoimikunnan puheenjohtaja, Sauvon kunnanhallituksen puheenjohtaja Satu Simelius on vaikuttunut sekä rakennuksesta että sen ylimmästä kerroksesta avautuvista näköaloista. Etelän suuntaan katsottaessa katse tavoittaa muun muassa kirjaston, kirkon ja torinlaidan.

– Olen tyytyväinen. Toistaiseksi kaikki on sujunut suunnitelmien mukaisesti, ellei oteta lukuun ulkoseinän tiivistyskorjausta ja siihen liittyvää kielteistä julkisuutta, Simelius sanoo.

– Muilta osin budjettikin on pitänyt.

Vaikka paljon on vielä tekemättä, uskoo Thomas Ginlund, että rakennus valmistuu ajallaan eli 10. elokuuta 2020.

– Olemme tällä hetkellä aikataulussa, eikä kiinni kurottavaa ole, perustelee hän näkemystään.

– Luotan myös siihen, että Sauvon oppilaille ja opettajille saadaan juuri sellaiset laadukkaat tilat kuin on ollut tarkoituskin.