Uimari hukkui mökkirantaan Sauvossa

0

POLIISI Uimaan lähtenyt iäkäs nainen vajosi pinnan alle ja hukkui mökkirannassa Sauvossa juhannuspäivänä. Meripelastuskeskus lähetti paikalle iltapäivällä noin neljän aikaan meripelastushelikopterin, lääkärikopterin ja useita pelastuslaitoksen yksiköitä, mutta vedestä ylös nostettu uimari todettiin menehtyneeksi.

Juhannusaattona tapahtui ojaanajo 110-tiellä Sauvontien risteyksen kohdalla. Noin 40-vuotias salolaismies lähti autollaan ohittamaan edellä ajanutta henkilöautoa ja menetti ohituksen jälkeen autonsa hallinnan. Auto päätyi ojaan tien oikeaan reunaan ja matka jatkui ojassa kymmenien metrien verran. Auto vaurioitui pahoin, mutta kuljettaja selvisi vähin vammoin. Miehelle suoritettu huumepikatesti näytti positiivista tulosta kannabikselle.

Kaiken kaikkiaan, Lounais-Suomen poliisin juhannusviikonloppu oli kiireinen. Kaupunkien keskustat olivat rauhallisia, ja hälytystehtävät olivat maakunnissa ja mökkialueilla. Viikonlopun aikana suoritettiin noin 1100 hälytystehtävää..

Liikennepoliisi panosti juhannuksen menoliikenteen valvontaan voimakkaasti. Muutamaa pahinta ylinopeutta tai vaarallisinta ohitusta lukuun ottamatta liikenteestä selvittiin ilman vakavampia harmeja tai onnettomuuksia.

Juhannusyön tehtävät liittyivät lähinnä häiriökäyttäytymiseen ja väkivaltaan. Rattijuopumuksia kertyi erityisen paljon. Rattijuopoista useat puhalsivat törkeän rattijuopumuksen lukeman, ja useassa tapauksessa tuli myös eriasteisia liikennevahinkoja.

Juhannuspäivän päivävuorossa suoritettiin 172 hälytystehtävää, joista osa venepoliisin ja Rajavartiolaitoksen yhteistyönä saariston alueelle.

Silmiinpistävintä juhannuksessa oli poliisin mukaan rattijuoppojen määrä. Eriasteisista rattijuopumusrikoksista epäiltyjä kertyi juhannusviikonlopun aikana kymmeniä. Erilaisia rikostutkinnan asioita kertyi kaikkiaan 240.