Cafe Atsalea avaa ovensa sunnuntaina

0
Kesäkahvila sijaitsee vanhassa rengintuvassa.

Sen jälkeen kun tuli tietoon, että Rukkijoentien varrella sijaitseva Cafe Atsalea avaa uudelleen ovensa, kesäkahvilan pihapiirissä on piipahdellut ihmisiä katselemassa ja kyselemässä, joko paikka on auki. Avajaiset ovat tulevana sunnuntaina, samalla kun vietetään valtakunnallista Avoimet Puutarhat -päivää, ja Cafe Atsalean pihapiirihän on kukka- ja kasvitarhoineen, väreineen ja tuoksuineen, jokaisen viherpeukalon unelma.
– Muutimme Paimioon kolme vuotta sitten. Minä käyn töissä Turussa ja Juha Perniössä, joten työmatka Paimiosta ei ole kummallekaan kohtuuton, Virpi Hellén kertoo.
Perhe oli juuri löytänyt kodin Sukselan suunnalta ja muuttanut sinne, kun kiinteistö, jolla Cafe Atsaleakin sijaitsee, tuli myyntiin. Virpi ja Juha olivat jo aiemmin ihastelleet sen ihanaa miljöötä.
– Kyllä harmitti! Mutta sitten se tulikin uudestaan myyntiin viime elokuussa, ja nyt ollaan vihdoin tässä pisteessä.
Virpi Hellén ja Juha Sahlsten uskalsivat vakavan harkinnan ja yrittäjyyteen perehtymisen jälkeen ostaa kiinteistön ja ryhtyä kahvilayrittäjiksi, joskin käyvät molemmat ainakin alkuvaiheessa myös palkkatyössä. Koronakevät mutkisti ja viivästytti kahvilan avaamista – nelihenkinen perhe ehti muuttaa uuteen kotiinsa nipin napin ennen koronarajoituksia.
– Aloitamme Cafe Atsalean toiminnan kahvittelulla. Tarjolla on sekä suolaista että makeaa syötävää. Katsotaan nyt mitä asiakkaat haluavat ja miten tämä lähtee menemään, Virpi tuumii.
Kesäkahvila on auki alkuun, siis ensi sunnuntaista lähtien, perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin.
Virpi ja Juha pyörittävät kahvilayritystä yhdessä. Sen lisäksi Juha toimii puutarhavastaavana. Juhan mukaan puutarhassa puuhastelu on hyvää terapiaa ja mielen nollaamista. Samoin Virpi kertoo, että hän kaupunkilaistyttönä nauttii puutarhanhoidon opettelemista.
– Ja on ihanaa, kun työpäivän hälinän jälkeen pääsee tänne rauhaan, ja mieli lepää.