Hakan miehet avasivat Kolmosen voitolla-hieno aloitus kaudelle

0
Hakan kolme maalia Turun Pallokerhoa vastaan takasivat joukkueelle voiton sarjan ensimmäisessä ottelussa.

JALKAPALLO/ KL urheilu Paimion Hakan jalkapallon miesten edustusjoukkue pelasi ensimmäisen virallisen sarjapelinsä torstaina Turun Pallokerhon vieraana. Vahva ensimmäinen puoliaika kantoi loppuun asti ja kotiinviemisinä oli täydet kolme sarjapistettä 1-3 voiton jälkeen.

PaiHa aloitti Kolmosen myöhemmin kuin suurin osa muista sarjan joukkueista, koska juhannusviikolle kaavailtu kotiottelu Salon Wilpasta vastaan siirtyi pelattavaksi torstaina 16.7. Torstaina Turun Yläkentällä paimiolaiset saivat vastaansa kokeneen TPK:n, joka oli kukistanut omassa sarja-avauksessaan ennakkosuosikeiden joukkoon lukeutuvan Turun Palloseuran reservijoukkueen.

Vierasjoukkue pääsi aloittamaan sarjan ilman kokoonpanohuolia. Viikko ennen Kolmosen alkua Haka sai ennestäänkin laadukkaaseen nippuunsa leveyttä, kun aiemmin Suomessa 2. divisioonaa ja Espanjassa pelannut Kaarlo Parkkinen sekä keväällä Paimiossa vieraillut englantilainen Mark Goldson liittyivät ryhmään.

Alun tunnusteluiden jälkeen paimiolaiset ottivat pelissä hallinnan. Ottelun ensimmäinen maali syntyi vain 11. minuutin pelin jälkeen. Tämän kauden tulokas Joonas Manzo, sai keskikentältä hienon syötön, josta hän pääsi iskemään pallon verkon perukoille maalivahti Veli-Heikki Maunilan längistä.

– Oli todella mukava onnistua ensimmäisessä virallisessa pelissäni PaiHan paidassa. Joukkueen esitys ei ollut paras mahdollinen. Mutta saimme kuitenkin tärkeimmän eli voiton ja kolme sarjapistettä, kommentoi tyytyväinen maalintekijä Manzo.

Haka sai pidettyä kotijoukkueen pelinrakentelun kurissa ja Kerhon ainoat vaaralliset paikat syntyivät erikoistilanteista. PaiHan maalivahti Jesse Peltonen kuitenkin korjasi kaikki pallot talteen rutiinilla.

Vajaan puolen tunnin pelin jälkeen vieraat pääsivät juhlimaan toistamiseen. Kaarlo Parkkinen ohjasi Niclas Forssin antaman kulmapotkun jälkitilanteesta pallon takaisin kohti maalia. Siellä PaiHa-konkari Miikka Länsimies pääsi ohjaamaan pallon ohi Kerho-vahti Maunilan.

Vieraiden kolmatta maalia ei tarvinnut odottaa kauan. Vain viisi minuuttia ennen taukovihellystä. Mark Goldson nousi vapaasti kentän vasenta laitaa, leikkasi keskelle ja laukoi reilusta 20 metristä pallon takaylänurkkaan. Yleisö kohahti kova äänisesti ja Hakan vaihtopenkillä kaikki nousivat seisaalleen juhlimaan maalia. Tauolle siirryttiin Hakan vakuuttavassa 0-3 johdossa.

Toinen puolikas puhtaastiOttelun toisella puolikkaalla kotijoukkue pääsi paremmin peliin kiinni, mutta Peltonen Hakan maalilla piti tonttinsa puhtaana.

Kerho sai vaihdoilla terävyyttä peliin ja vieraat antoivat ensimmäistä puoliskoa enemmän tilaa vastustajalle.

Kahdeksan minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua, TPK pääsi iskemään illan ainoan maalinsa. Sinipaitojen Iiro Fager prässäsi maalivahti Jesse Peltosta, joka yritti harhauttaa vastustajan hyökkääjää. Fager sai kuitenkin osuman palloon, pallo päätyi tolppien välistä sisään ja Kerho pääsi kaunistelemaan loppulukemiksi 1-3.

– Olemme panostaneet paljon aikaa ja vaivaa tämän joukkueen rakentamiseen, mutta olemme vakuuttuneita, että kasassa on nyt todella hyvä ryhmä. Mutta tietenkin ennen ensimmäistä peliä ilmassa on tiettyä epävarmuutta, kertoo Hakan päävalmentaja Tom Powers.

– Oli todella hienoa napata voitto heti ensimmäisestä pelistä. Uskon, että kaikki ryhmässämme olivat todella tyytyväisiä. Tämän varaan on hyvä rakentaa peliämme sekä lähteä vielä parantamaan. Nyt meidän täytyy keskittyä seuraavaan peliin ja seuraavaan voittoon.

Seuraavaksi Haka matkaa Ahvenanmaalle FC Ålandin vieraaksi lauantaina 11.7. Ottelu pelataan klo 16.00, mutta pelipaikasta ei ole vielä varmuutta.

– Ahvenanmaalla meidän täytyy parantaa peliämme. Kotijoukkue on todella fyysinen ja luvassa on hankala ottelu. Mutta luotan joukkueeseen, että pystymme parantamaan peliämme ja nappaamaan voiton, mietiskelee Manzo tulevaa.