Kassunkulman puutarha avaa ovensa yleisölle

0
Seppo ja Tarja Hietarannan Kassu-kissa viihtyy sylissä ja rakastaa silittelyä. Se on kuitenkin kissaksi jo vanha ja kuumina päivinä tykkää nukkua pitkät päiväunet.

PIIKKIÖ

Avoimet puutarhat -tapahtuma järjestetään tulevana sunnuntaina, jolloin tapahtumaan ilmoittautuneiden puutarhoja voi käydä ihastelemassa klo 12–17. Osallistuvia puutarhoja on yhteensä 309, joista kaksi on Kaarinassa Myös Paimiosta on ilmoittautunut kaksi puutarhaa.

Piikkiöläiset Tarja ja Seppo Hietaranta päättivät tänä vuonna ensimmäistä kertaa ilmoittautua tapahtumaan omalla puutarhallaan, Kassunkulmalla.

– Tapahtumassa hienointa on se, että pääsee katselemaan, mitä ihmiset ovat tehneet puutarhassaan ja joitakin ideoita saattaa myös tarttua omaan puutarhaan, Tarja kertoo.

Innostus liittyä mukaan tapahtumaan sai alkunsa siitä, kun he vierailivat aikaisempina vuosina muiden puutarhoissa.

Seniorikissa Kassu inspiroiPuutarhasta löytyy persoonallinen sipaus Kassu-kissaa, ja Kassunkulma onkin saanut nimensä tämän mukaan. Puutarhasta löytyy myös sammaleesta tehty muotokuva Kassusta, joka seisoo komeana takapihan puiden lomassa. Muotokuva on pysäyttänyt hetken, missä Kassu vaani kinkkua pöydältä.

Kassun lisäksi puutarhassa viihtyy moni muukin eläin. Oravat, pikkulinnut ja sammakot ovat tuttu näky pihan varjoissa. Tänä keväänä oman pihan merkitys on korostunut, kun kodissa vietetään muutenkin enemmän aikaa.

– Nyt koronakeväänä on ollut mukavaa, kun on voinut työpäivän jälkeen tulla puutarhaan rentoutumaan. Siellä on aina jotain pientä projektia, ja tekemistä riittää, Tarja kertoo.

Vuosien ahkeroinnin tulosKassunkulmaa on muokattu 24 vuotta, ja se sai aivan ensimmäisenä kuusiaidan, josta myöhemmin tuli kehys pihalle. Näkösuojan lisäksi kuuset suojaavat hallalta ja antavat paremman kasvualustan muille kasveille.

– Aluksi mentiin lasten ehdoilla, koska piha oli heidän leikkialuettaan, Tarja nauraa.

Uusia kasveja on löytynyt vuosien varrella, ja puutarhan ulkomuoto onkin muuttunut paljon puiden kasvettua pituutta. Seppo siistii säännöllisesti kuusia, jotta ne eivät pääsisi kasvamaan liian korkeiksi.

Myös haasteita on kohdattu, mutta puutarhureille ongelma on yksi rikkaruoho muiden seassa.

– Pihamme maa on paksua savea, joten siihen ei voi suoraan istuttaa mitään. Kasvit on ollut pakko istuttaa koholle, kuten myös kuusiaitakin, Tarja kertoo.