Marjatukku ostaa marjaa Piikkiössä

0

Sotkamolainen Marjex on käynnistänyt maassa laajamittaisen marjanpoimintaprojektin ja avaa eri puolille maata jopa sata marjojen ostopistettä. Yksi näistä, ja seudulla läheisin, tulee Piikkiöön paikalliseen K-Supermarketiin.

Marjex on marjoihin ja sieniin erikoistunut yritys, ja Piikkiössä ostetaan ainakin mustikoita ja puolukoita. Ostopiste on auki joka päivä kello 14.00 – 20.00.

Yritys suosittaa keräämään kypsät, puhdistamattomat marjat ämpäriin tai saaviin. Saalis on hyvä toimittaa ostopisteeseen mahdollisimman nopeasti. Ostopisteeltä marjat kuljetetaan joka päivä Arctic Groupin pakastamoille Sotkamoon.

Marjex haluaa voimallisesti rohkaista ja kannustaa suomalaisia marjanpoimintaan, sillä teollisuutta uhkaa marjapula. Kotimaisia poimijoita tarvitaan, sillä tänä kesänä marjasadosta ennustetaan kerättävän talteen normaaliakin vähemmän, kun ulkolaiset poimijat jäivät tulematta.

– Marjastus on varteen otettava vaihtoehto lisäansioiden hankkimiseksi, ja marjojen myynnistä saatava tulo on verovapaata. Ahkera marjanpoimija pystyy suotuisissa olosuhteissa keräämään yli 60 kiloa mustikkaa ja noin 100 kiloa puolukkaa päivässä. Edellisinä kesinä mustikasta on maksettu noin 1,50 – 2,50 euroa kilolta ja puolukasta noin 1,00 – 2,00 euroa kilolta, kertoo Marjexin toimitusjohtaja Janne Naapanki.