Paimiossa käynnissä vilkas rakennusvuosi

0
Peter Ojansivu ja Juha-Matti Taponen urakoivat yhdessä myyntiin tulevaa puurakenteista omakotitaloa Sananjalassa.

PAIMIO

Poikkeuskevään ja alkukesän aikana huomio Paimiossa on kiinnittynyt tämän tästä siihen, että eri puolilla pitäjää näkyy paljon rakentamista. Havainto pitää paikkansa. Alkuvuoden aikana kaupunginvirastolla on käsitelty 187 rakentamiseen liittyvää lupahakemusta.

Rakennustarkastaja Petri Vastamäki yllättyy hienoisesti itsekin tarkastellessaan lupatilannetta. Lupahakemusten kokonaismäärä on jo nyt ylittänyt koko viime vuoden luvut.

– Kun katsoo kuukausittain, niin jokainen alkuvuoden kuukausi on ollut viime vuotta vilkkaampi. Viime vuonna lupahakemuksia oli 150.

Rakennuslupia on tähän mennessä myönnetty 60, toimenpidelupia 74 ja ilmoitusmenettelyn kautta rakentamista toteutuu 31 kohteessa.

Näkyviä isompia kohteita Vistalla on useita. Jokipuiston kupeeseen Sahatielle rakentuu kehitysvammaisten hoitokotikiinteistö. Hovako Oy:n urakoima yli tuhannen neliön kiinteistö tulee Mehiläisen käyttöön. Juhannuksen jälkeen käynnistyi Rester Oy:lle rakennettavan teollisuuskiinteistön rakentaminen moottoritien kupeessa paalutustöillä. Noin 3000 neliön teollisuushalli palvelee tekstiilien kierrätystä. Alvar Aallon tien ja Kaaritien risteyksessa huomion on kiinnittänyt valmistuva hallirakennus.

Omakotitalojen rakennuslupia on myönnetty vuoden alkupuoliskolla 12, ja arviolta samanmoinen määrä hakemuksia tullee käsiteltäväksi syksyn mittaan. Sen perusteella omakotirakentamisen tahti on viime vuoden tasolla.

Rivitalojen rakennuslupia on myönnetty kuusi, ja niihin on rakentumassa 23 asuntoa. Saaren alueen alaosassa Naskarlassa on rakenteilla kaksi rivitalokohdetta. Sähköyhtiöntien varteen lukion yläpuolelle on muutaman viime vuoden aikana rakennettu useampia paritaloja ja nyt käynnistyy neljä rivitaloa, johon on tulossa 13 asuntoa.

Vilkkainta omakotitalorakentamisen osalta on Saaren alueella, jossa on useita omakotitalotyömaita. Silmiinpistävää on, että useampaa taloa rakennetaan selkeästi myyntiä varten.

Kaupungin rakennusvalvonnan tilastoista selviää myös, että varsin monessa omakotitalossa tehdään laajennuksia, tilajärjestelyjä tai remontteja.

Kenen osoitteeksi tulee Sananjalka 19?

Rakennustyö Ojansivu Oy:n Peter Ojansivu laskee työkalut kädestä, kun toimittaja kävelee pihaan. Peter ja Juha-Matti Taponen ovat aloittelemassa vesikaton tekoa omakotitalotyömaalla. Talo rakennetaan myyntikohteeksi.

Kohde on yhdessä urakoiville miehille toinen Paimiossa, edellinen myyntitalo on muutamien satojen metrien päässä Mesiangervossa. Sekin toteutettiin samalla tavoin kahden yrittäjän yhteistyönä.

Mikä tuo salolaiset yrittäjät rakentamaan Paimioon?

– Kun Salossa ei rakenneta, täräyttää Peter Ojansivu.

Parivaljakko tekee taloa pitkästä tavarasta. Tontille nousee perheelle sopiva koti, sillä makuuhuoneita on luvassa neljä. Neliöitä on 129. Myyntiin kohde laitetaan kun se alkaa näyttää enemmän talolta.

Ojansivu ja Taponen työskentelevät talotyömaalla muiden töiden ohessa, molemmilta kun taipuvat erilaiset rakennusalan työt. Paimiossa he ovat kokeneet, että yhteistyö kaupungin suuntaan luvituksen ja rakennusvalvonnan osalta on sujunut mutkitta.