Sauvon uuden apteekkarin pitkäaikainen haave toteutui

0
Sauvon apteekin uusi yrittäjä Henrietta Linde (keskellä) nappasi työntekijät Pia Vesterkvistin ja Siru Tapperin kainaloonsa. – Apteekkari vaihtuu, mutta työntekijät pysyvät samoina, Linde kertoo.

Sauvo

Huomenna lauantaina Sauvon apteekissa aloittaa virallisesti uusi apteekkari Henrietta Linde. Heidekenillä syntynyt paljasjalkainen turkulainen on opiskellut proviisoriksi ja tehnyt pitkän uran turkulaissa keskustan apteekeissa. Linde puhkuu intoa ja iloisuutta, sillä on juuri toteuttanut pitkäaikaisen haaveensa.

– Sauvo on tuttua seutua, sillä meillä on mökki Kemiönsaaressa. Minulla on ollut pitkään haaveena oma apteekki ja kun Sauvon apteekin luvat tuli hakuun, päätin yrittää. Tunnen entisen apteekkarin ja olen aina katsonut sillä silmällä Sauvon apteekkia. Täällä on tehty hyvää työtä ja tämä on lähellä kotiani. Olen käsittämättömän hienoa, että tulin valituksi, Linde riemuitsee.

Uusia ideoita apteekkarilla on paljon, mutta ensin hän haluaa kotiutua ja tutustu asiakkaisiinsa.

– Samalla kun pääsen palvelemaan sauvolaisia ihmisiä pääsen myös kysymään heiltä, miten voisimme tehdä asioita vielä paremmin. Haluan keskustella terveyskeskuksen, vanhuspalveluiden, kunnanjohdon sekä yrittäjien ja mökkikansa kanssa ja kuunnella heidän toiveitaan.

Polkupyörä vaihtui autoonLinde on tottunut ajamaan työmatkansa aina polkupyörällä, mutta nyt perheeseen oli hankittava toinen auto, sillä ihan joka päivä nainen ei lupaa työmatkojaan pyöräillä.

– Kotona on kaksi suhteellisen pientä lasta, joita kyyditetään harrastuksiin ja menoihin iltasella, eli tarkoitus ei ole muuttaa paikkakunnalle. Pidän kuitenkin puolen tunnin matkaa niin kohtuullisena, että pystyn sen joskus vaikka pyöräilemään.

Apteekkarin mukaan yrittäjän vaihto pyritään toteuttamaan niin huomaamattomasti, etteivät asiakkaat huomaa sitä palvelussa. Kaksi vakituista työntekijää säilyy samoina ja pullakahvitkin tarjoillaan, kunhan Linde pääsee ensin tutustumaan uuteen yritykseensä paremmin.

– Apteekin työntekijät tuntevat sauvolaiset todella hyvin, joka on äärimmäisen hyvä asia. Minä tuon uusia tuulia, mutta he tuntevat jo Sauvon. Siitä yhdistelmästä tulee vahva tunne, että tästä tulee oikein hyvä, Linde iloitsee.