Sunttifest Rantolassa luottaa nimekkäisiin esiintyjiin

0
Rantolan Kievarin yrittäjä Maarit Schulte luotsaa elokuussa kolmannet SunttiFestit.– Pelottaa ja jännittää ihan sairaasti, mutta toivotaan tietysti paljon porukkaa ja mukavaa keliä.

Sauvo, Karuna

Rantolan Kievarin tuore yrittäjä Maarit Schulte ehtii hetken tauolle, ennen seuraava pitsatilausta.

– Ei tällaiselle työnarkomaanille tuntunut oikeastaan missään vaihtaa ravintolapäälliköstä yrittäjäksi. Paitsi, että minä maksan palkan nyt, mutta muuten mikään ei ole muuttunut, sillä olen edelleen aina töissä, Schulte nauraa.

Nainen ei montaa sekuntia miettinyt, kun silloinen työantaja ehdotti yrittäjäksi ryhtymistä sekä Kievariin, että Ravintola Talliin. Kaksi kertaa järjestetyn SunttiFestin nainen herätteli henkiin jo viime vuoden lopulla.

– Pelottaa ja jännittää ihan sairaasti. Yksi jännitysmomentti on tuo korona, mutta toivon tietysti paljon porukkaa ja kivaa keliä. 450 henkeä alueelle mahtuu ja VIP-lippuja on myyty jo ihan mukavasti.

Festarialueena toimii Rantolan Kievarin lisäksi sen piha-alue katoksineen ja VIP-telttoineen.

Coverbändit lavalla lauantaina


Kaksipäiväiset festarit alkavat perjantaina kotimaisella kattauksella päivän musiikkia, jolloin esiintyvät HesaÄijä, Lord Est sekä Yx-Mylly. Jos perjantaina kalastellaan vähän nuorempaa yleisöä, niin lauantaina varttuneempi väki voi verestellä muistoja kasari- ja ysärihittien saattelemana. Lavalle astelee silloin Roxette Tribute ja Saksasta saapuva Modern Talking Reloaded.

– Menin saksalaisten kanssa ihan täydestä lankaan, sillä luulin samoiksi miehiksi kuin silloin kasarillakin. Tajusin kuitenkin, että alkuperäiset jäsenet ovat jo vähän iäkkäämpiä. Kuulostaa ja näyttää samalta, kuten suomalainen Roxette Tributekin, Schulte vakuuttaa.

Festareiden markkinoinnissa Schulte luottaa sosiaalisen median voimaan.

– Totta kai myös lehti-ilmoittelua, mutta aika monen tavoittaa somen kautta ja sinne ovat myös artistit lähettäneet videotervehdyksiään.

Festarijännityksestä huolimatta nainen lupaa ainakin yhden asian.

– 14 vuoden rokkibändin solistin kokemuksella voin vetää pizzalapiolla soolon, että tervetuloa katsomaan hönöä baarinpitäjää, Schulte nauraa.

SunttiFest Sauvon Karunassa, Rantolan Kievarissa 7.-8.8.2020.