Kaarina kieltämässä tupakoinnin uimarannoilla ja leikkipuistoissa

0

Tupakointi aiotaan kieltää Kaarinan alueen uimarannoilla ja leikkipuistoissa. Itse kielto jää kuitenkin ohjeen tasolle, sillä tupakoinnin kieltämisestä uimarannoilla ja leikkipuistoissa ei ole mainintaa laissa. Niinpä kielto toteutetaan asentamalla tupakointikieltomerkit. Näin tällä viikolla kokoontunut kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle.
Taustalla on kokoomuksen kevättalvella tekemä valtuustoaloite, joka sai myönteisen vastaanoton myös teknisessä lautakunnassa. Valtuustoryhmä ehdotti myös kierrätyksen ja jätehuollon parantamista uimarannoilla, joissa roskikset usein pursuavat lajittelemattomista roskista ja pulloista. Kierrätykseen panostamiseen uimarannoilla kaupunki ei kuitenkaan katso olevan mahdollisuuksia, sillä alkuinvestoinnit ja tyhjennykset tulisivat huomattavan kalliiksi. Sen sijaan roska-astioiden tilavuuksia ja määriä voidaan tulevina vuosina kasvattaa.