Kaarinalaisessa päiväkodissa kahdeksan altistunutta

0

Kaarinan kaupunki tiedottaa, että Kaarinassa sijaitsevassa päiväkodissa on todettu koronavirustartunta.
Koronavirukselle on altistunut kahdeksan henkilöä, joista kuusi on kaarinalaisia. Sairastunut henkilö on asetettu eristykseen.
Altistuneiden lasten vanhempiin on oltu yhteydessä. Kaarinan kaupungin tartuntatautiviranomainen on asettanut altistuneet henkilöt kahden viikon karanteeniin.
Kaarina ei kerro, onko kyseinen päiväkoti kanta-Kaarinassa vai Piikkiössä. Päiväkodin nimeä ei julkaista asianosaisten yksityisyyden suojan varmistamiseksi.
Päiväkodin toiminta jatkuu normaalisti, sillä muilla työntekijöillä tai lapsilla ei katsota olevan tartuntariskiä. Altistumattomien lasten vanhemmille ja muille mukana toiminnassa olleille altistumattomille henkilöille tiedotetaan tartunnasta päiväkodin kautta.
Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. Nuha, yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky. Kaarina muistuttaa, että kenenkään lapsen tai aikuisen ei pidä tulla kouluun tai varhaiskasvatukseen, jos hänellä on mitään sairastumiseen viittaavia oireita.