Kahvilan pitäjä on myös mainoskasvo

0
Ritva Reponen myöntää vetävänsä kahvilassakin joskus pientä showta.

Moni täkäläinen on ihmetellyt televisiossa vilahtelevaa Lidlin mainosta, että onpas jollain lailla tutun oloinen nainen. Viimeistään persoonallinen ääni on hänet paljastanut.

Mainoksessa koppavahko ja tyylikkäästi pukeutunut leidi on eksynyt halpakauppaan ja vieroksuu kassan tarjotessa mobiiliapplikaatiota, jolla saisi ylimääräistä alennusta.

– Yksi tuttu sanoi, että miten ne sai sinusta niin tyylikkään, Ritva Reponen nauraa.

Piikkiössä Kahvila Pirskattia pyörittävä Reponen on esiintynyt televisiomainoksissa ennenkin ja kuuluu yhden firman mainoskasvoporukkaan.

– Sitten ne soittavat jos haluavat koekuvaukseen kiukkuista, lyhyttä ja paksua naishahmoa, Reponen sanoo.

Ei koekuvausta


Koska eletään koronapandemian aikaa, koekuvausta ei järjestetty, vaan Reponenkin teki filminpätkän mökillään, ja sen perusteella ohjaaja sitten valitsi hänet.

Mainoksen tekeminen kesti valmisteluineen kaikkiaan neljä tuntia, josta itse kuvaaminen tunnin verran. Kuvaukset tehtiin Helsingin Kalasataman Lidlissä, sen jälkeen kun liike oli kiinni.

– Lopullisessa mainoksessahan minusta näkyy vain yläosa, mutta olin viimeisen päälle pyntätty, jalassakin hienot sukkahousut ja Palmrothin kengät, Reponen kertoo.

Hänellä on näyttelijätaustaa aikanaan esimerkiksi Selkun kesäteatterista, ja hän on tehnyt pienen roolin yhdessä elokuvassakin. Hän on kiertänyt myös yhden naisen shownsa kanssa erilaisissa tilaisuuksissa roolinaan Vieno Impi Ilona.

– Siitä on kyllä kauan. Ei ole ollut sellaiseen aikaa, kertoo Reponen.

Kivaa tekemistä


Ritva Reponen teki pitkään töitä sairaanhoitajana Iniössä ja Kemiönsaarella.

Sairaanhoitajan ja näyttelijän työt vaikuttaisivat olevan kaukana toisistaan, mutta Reponen pohdiskelee, että niissä on paljon yhteistäkin. Sairaanhoitajana pitää osata lukea ihmistä, jotta saa kaiken mahdollisen tiedon, ja niin pitää näyttelijänkin.

– Näytteleminen on kivaa tekemistä ja osa minua. Se on itsensä voittamista ja palkitsevaa kun onnistuu roolissaan ja huomaa, että solahdinpa sitten tähänkin nahkaan, sanoo Reponen ja myöntää, että pientä showta hän vetää toisinaan Kahvila Pirskatissakin.

– Rakastan tätä kahvilan pitämistä. Olen harmitellut että käytin elämästäni vuosikymmeniä ihan turhaan, kun en keksinyt tätä heti.

Tuttuja tulee vastaan Pirskatissa tämän tästä, sillä Sauvossa asuva Reponen on alkujaan piikkiöläinen, syntyjään Makarlanmäestä.

– Olin 40 vuotta pois Piikkiöstä, ja minut päivitettiin kahdessa viikossa takaisin piikkiöläiseksi!

Koronapandemia teki sen, että kahvila ei voinut juhlia yksivuotispäiviään. Sen toiminta kuitenkin jatkui take away -periaatteella ja kotiinkuljetuksilla.

– Nostettiin tuolit pöydille ja päätettiin, että kokeillaan ja katotaan mihin tämä johtaa. Pidettiin kiinni normaalista siten että leivottiin edelleen joka aamu pullat ja munkit. Pidettiin vanhoista asiakkaista kiinni, ja saatiin ihan uusiakin.