PaiHalle toinen voitto putkeen

0
Hakan tärkeän voiton ratkaisijaksi nousi Paraisilla kokenut hyökkääjä Djibril Lakh, joka teki tämän kauden kolmannen maalinsa.

JALKAPALLO Perjantaina Hakan jalkapallon miesten edustusjoukkue matkasi Paraisille SC Wolvesin vieraaksi. Tasainen ottelu kääntyi lopulta vieraiden hallinnaksi ja kolme sarjapistettä matkasivat Paimioon 1-0 loppulukemin.

Ennakkoon oli tiedossa, että hankalasta alkukaudesta huolimatta, Paraisilla olisi vastassa taistelunhaluinen ja yllätysvalmis nousijajoukkue. Paimiolaiset saivat vieraspeliin kasaan hyvän nipun pelaajia, vaikka muutamia muutoksia olikin jouduttu tekemään. Edellisessä pelissä kapteenin nauhaa kantanut Aleksi Heikkinen oli sivussa loukkaantumisen takia.

Peli lähti käyntiin vierasjoukkueen hallinnassa ja ensimmäisen kymmenen minuutin sisään Haka sai luotua useita potentiaalisia maalipaikkoja. Varsinkin Mark Goldsonin tulinen veto maalin ylärimaan sai runsaslukuisesti paikalle saapuneet Haka-kannattajat kohahtamaan katsomossa.

Vastustajakin pääsi muutaman kerran kokeilemaan PaiHan puolustuksen venymistä. Kertaalleen pallo karkasi jo maalivahti Jesse Peltoselta, mutta avauskokoonpanoon nostettu toppari Santeri Nurmi liukui pallon pois maaliviivalta. Tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisella puoliajalla Haka otti tiukemmin peliä hallintaansa. SC Wolvesin harvat vaaralliset paikat syntyivät erikoistilanteista tai nopeista vastaiskuista. Haka-vahti Peltonen jatkoi kuitenkin ensimmäisen puoliajan tapaan hyvää peliä ja piti maaliverkot puhtaana.

PaiHalle tarjoutui maalipaikkoja kuin liukuhihnalta, mutta hyökkääjien ruuti oli aavistuksen märkää. ”Susien” maalivahti Saku Suominen osoitti erinomaista venymiskykyä ja piti kotijoukkueen pelissä mukana, kun Raid Amiri pääsi keskittämään pallon maalille ja kapteenin nauhaa kantanut Markus Kuivala pääsi kokeilemaan läheltä.

Hakan penkillä ja katsomossa tunnelma alkoi jo muuttua levottomaksi kun aika alkoi käydä vähiin. Hyökkäykseen pirteyttä tuoneet vaihtomiehet Djibril Lakh ja Jason Madingu päättivät kuitenkin osoittaa arvonsa.

Oikealla laidalla pelannut Madingu pääsi karkuun kotijoukkueen puolustajilta ja maalivahdin alueen kulmalta lähti tarkka keskitys vasemmalle takatolpalle nousseelle Djibril Lakhille. Kokenut hyökkääjä ei hukannut paikkaa, vaan hän puski erikoisesta asennosta pallon maalin takakulmaan.

Komean 1-0 osuman jälkeen Hakalle tarjoutui lisää maalipaikkoja. Myös vastustajalle tarjoutui paikkoja tasoittaa peli, kun Hakan pelaaminen kärsi muutaman minuutin nukahduksesta. Lopulta tuomari vihelsi pelin poikki ja vapautti paimiolaiset juhlintaan.

– Tämä oli meille yhtä tärkeä voitto kuin viime viikolla Euran Palloa vastaan. Pelaajillamme oli todella kypsä lähestymistapa otteluun, vaikka olimme pelissä liikkeellä todella nuorella ryhmällä, kommentoi päävalmentaja Tom Powers.

– Saimme pidettyä yllä tempoa ja loimme useita hyviä maalipaikkoja. Pelaajien pitää kuitenkin ottaa enemmän vastuuta maalinteosta, osoittaa halua ratkaista peli ja edetä paremmin maalivahdin kertaalleen torjumiin kakkospalloihin.

Pelin jälkeen Powers oli kuitenkin tyytyväinen, koska joukkue jaksoi pelin viime minuuteille asti taistella tärkeistä sarjapisteistä.

– Oli hienoa, että ”luottovaihtomiehemme” Djibril Lakh teki taas yhden äärimmäisen tärkeän maalin.

Paraisilla kapteenin nauhaa kantanut perniöläislähtöinen keskikenttäpelaaja Markus Kuivala oli voiton jälkeen tyytyväinen koko ryhmään. ”Seuraavassa matsissa meidän täytyy pelata samalla tavalla ja laitetaan pallo maalipaikoista sisään. Joukkueeseen on selvästi tullut voittojen myötä lisää itseluottamusta ja hyvän näköistä tekemistä!”

Kahden ottelun voittoputkessa Haka saa seuraavaksi vastaansa turkulaisen Åbo IFK:n torstaina 3.9 klo 19.00 Paimiossa. Turkulaisten kausi ei ole edennyt odotetusti, mutta luvassa on silti hankala matsi paimiolaisille. Joukkueiden keskinäinen kohtaaminen harjoitusottelussa keväällä oli ”kanarianlintujen” selvää hallintaa.