Paimio tutuksi pelin kautta

0
Elinkeinojohtaja Mika Ingi ja kulttuuriasiainhoitaja-matkailuneuvoja Jouni Lehtiranta testasivat peliä sähkömuseon luona.

Paimion kaupunki on teettänyt pelisovelluksen, jossa ajetaan ralliautolla rataa, mutta jolla voi myös hauskasti tutustua Paimioon ja paimiolaisiin yrityksiin.

Tämä tapahtuu niin, että liikkuu ympäri Paimiota ja etsii pelin kartalla olevia lippuja. Jonnekin lipun lähelle on kiinnitetty juliste, ja kun julisteen skannaa pelin avulla, saa pelin ralliautoon avattua erilaisia parannuksia, kuten paremman akun tai paremman kiihtyvyyden.

– Paimio Ralli -nimisen kännykkäpelin ovat kehittäneet Turun AMK ja ADE Oy, kertoivat Paimion elinkeinojohtaja Mika Ingi ja kulttuuriasiainhoitaja-matkailuneuvoja Jouni Lehtiranta esittellessään peliä Paimion sähkömuseolla maanantaina.

Julisteiden skannaamiseen on käytetty AR (Augmented reality) -teknologiaa. AR-teknologia auttaa yhdistämään todellisuuden pelin kanssa.

Rahoitus pelin kehittämiseen on tullut Paimion kehitys Oy:ltä. Peli on täysin maksuton ladata ja käyttää.

– Peli on vasta ensimmäinen vaihe. Seuraavaksi tarkoituksena on tehdä peli, jossa myös liikutaan ympäri Paimiota, mutta auton osien sijaan kerätään paimiolaisten kertomia tarinoita rikoksista, rakkaudesta ja kaikesta muusta, kommentoi Ingi.

Hän kehottaakin paimiolaisia ottamaan häneen yhteyttä, jos heillä on joitain mielenkiintoisia tarinoita, joita he haluaisivat pelin kautta jakaa.