Peimari voittoputkessa ratkaisupeleihin

0
Lähes koko joukkue riensi onnittelemaan Nico Salmiosaloa, joka oli juuri hetkeä aiemmin tuikannut Peimarin 3-0-kotijohtoon TPK:ta vastaan elokuun lopun ottelussa. Kuva: Jan Sundman.

Sauvo

Peimari Utd – TPK 3-1 (1-0)

Peimari Unitedin miesten edustusjoukkue nappasi jo neljännen peräkkäisen voittonsa Länsi-Suomen Kolmosessa. Yhden maalin voittoihin tällä kaudella tottunut kotijoukkue hallitsi kenttätapahtumia Turun Pallokerhoa vastaan viimeistä 20-minuuttista lukuun ottamatta selvästi. Siten myös voittomarginaali oli tällä kertaa tuplaten tavallista suurempi, kun Efraim Mavengo, Joao Vivas ja Nico Salmiosalo osuivat kukin kertaalleen, eikä TPK saanut palloa toimitettua verkon perukoille kuin komean vapaapotkun seurauksena.

– Oli tosiaan aika suvereeni kotivoitto, joka kulki alusta asti hyvin meidän suunnitelmamme mukaan. Puoliajalla hieman suoraviivaistimme peliämme. Se toimi hyvin, ja ainoa kauneusvirhe oli 3-0-johtotilanteessa se, että annoimme otteen livetä turhan paljon vastustajalle. Vaparimaali oli toki komea, mutta totta kai se harmittaa, ettemme saaneet taaskaan pidettyä omaa maalia puhtaana, Peimarin kapteeni Samuli Vihervirta miettii.

Tosipelit edessä


Tyylikäs voitto siivitti joka tapauksessa Peimarin sarjan kärkeen. Joukkue on kerännyt kahdeksasta ottelustaan komeat 20 pistettä, mutta varsinaiset ratkaisupelit ovat silti vasta edessä.

Paimiolais-sauvolainen joukkue kohtaa seuraavan kolmen viikon aikana aikana kaikki muut kärkijoukkueet seuraavassa järjestyksessä: Ensin tämän viikon torstaina FC Inter 2, sen jälkeen 19. syyskuuta kotikentällä Maskun Palloseura ja lopulta 26. syyskuuta vieraspelissä muun muassa ex-maajoukkuepelaaja Daniel Sjölundilla ryyditetyn FC Ålandin.

– Se on ollut sarjan alusta asti tiedossa, että meidän kautemme määritellään vasta syyskuun aikana. Nyt alkavat niin sanotut tosipelit, ja me olemme niihin kyllä valmiina, Vihervirta nyökkää.

Avdi debytoi


Yksi mielenkiintoinen lisänimi Peimarin paidassa nähtiin jo lauantaina TPK:ta vastaan. 85 peliminuutilla kentälle vaihdettu kookas kärkipelaaja Egzon Avdi saattaa olla juuri sopiva palanen Peimarin palapeliin seuraavia kolmea ratkaisupeliä ajatellen.

Avdi on pelannut viime vuosina Kakkosta BK46:n riveissä ja Kolmosta Nummelan Palloseuran paidassa. 195-senttinen järkälehyökkääjä viimeisteli viime kaudella NuPSille kuusi maalia pelaamissaan 16 ottelussa.

– Avdi on treenannut joukkueen mukana jo pari viikkoa, ja on ehdottomasti hyvä lisä ryhmäämme. Treeneissä on huomannut, että viimeistelytaitoa ja ratkaisukykyä kyllä riittää. Erittäin tarpeellinen vahvistus tulevia otteluita ajatellen, Vihervirta kehaisee.