Piikkiön lintutornia ei kunnosteta vielä tänä kesänä

0
Lintutornin juurella on jäljistä päätellen vietetty aikaa, mutta torni on käyttökiellossa.

Piikkiön lintutorni asetettiin käyttökieltoon viime kesänä tornin huonon kunnon vuoksi. Metsähallitus aikoo kunnostaa lintutornin jälleen käyttökuntoon, mutta vielä tänä kesänä se ei tule tapahtumaan.

– Lintutornin kantavat rakenteet ovat niin huonossa kunnossa, että torni piti asettaa käyttökieltoon. Lisäksi tornilla oli tehty ilkivaltaa. Nyt sieltä on sahattu portaat pois siksi, ettei tornia voi käyttää, Mikael Nordström Metsähallitukselta kertoo.

Nordstöm sanoo, että lintutornin kunnostus on Metsähallituksen toimintalistalla.

– Olemme nyt ensisijaisesti kunnostaneet kiireellisempiä kohteita, kuten esimerkiksi kansallispuistoja. Tänä kesänä Piikkiön lintutornia ei vielä kunnosteta. Tarkemmat suunnitelmat tornin kunnostuksen aikatauluista saadaan elokuun puolivälin jälkeen, hän sanoo.

Nordström kertoo, että Piikkiön lintutorni on ollut pidetty käyntikohde ja sen kunnostuksesta Metsähallitus on saanut kyselyjä.

– Tornia käytetään paitsi lintujen bongaamiseen, niin sieltä on hyvät näköalat myös merelle, Nordström kertoo.