Posti jatkaa printtipostin jakelun keventämistä perjantaisin

0
Postipalvelut otti käyttöön 1. kesäkuuta poikkeusjärjestelyn, jossa perjantain postilähetykset on jaettu pääsääntöisesti jo torstaina. Tätä poikkeusjärjestelyä jatketaan toistaiseksi lokakuun loppuun asti, koska jaettavaa ei ole riittävästi myös perjantain jakeluun. Aikaistettu jakelu on mahdollinen, koska vähäinen postimäärä ehditään lajittelemaan aiemmin.

Koronapandemia on vähentänyt erityisesti kirjeiden määrää. Erityisen selvästi koronapandemian vaikutus näkyy yritysten lisäksi viranomaisten ja yhteisöjen lähettämissä postimäärissä, jotka muodostavat noin 96 % kaikista Postin toimittamista kirjelähetyksistä.

Poikkeusjärjestely ei koske sanomalehtien varhaisjakelua eikä pakettien jakelua. Perjantaisin perusjakelussa eli päiväpostin mukana kulkeneet sanomalehdet jaetaan edelleen perjantaisin.

Posti jakaa sanomalehtiä seitsemänä päivänä viikossa ja paketteja kuutena päivänä viikossa noutopisteisiin. Muuta postia eli mm. kirjeitä, aikakauslehtiä ja mainoksia jaetaan viitenä päivänä viikossa, mutta ei kaikkia tuotteita kaikkina arkipäivinä. Esimerkiksi jollakin tuotteella voi olla tietyksi arkipäiväksi sovittu jakelu, toisilla tuotteilla on useamman päivän jakeluaika.