Sillan purku ruuhkauttaa liikennettä

0
Turku-Helsinki moottoritien kiertoreitti Kirismäen liittymän kohdalla.

Moottoritien risteyssillan purkutyöt haittaavat liikennettä Kirismäen seudulla. Tulevana viikonloppuna 8.–10. elokuuta aloitetaan Kirismäessä Turun–Helsingin moottoritien ylittävän vanhan sillan purkutyöt, joiden vuoksi moottoritiellä on käytössä kiertotie Kirismäen eritasoliittymän ramppien kautta.
Siltatyöt pudottavat nopeusrajoituksia moottoritiellä Turun kehätien, eli Kirismäen eritasoliittymän kohdalla alimmillaan 50 kilometriin tunnissa. Jotta purkutyö voidaan toteuttaa turvallisesti, moottoritien liikenne ohjataan väliaikaisesti kiertoreitille kulkemaan siltapaikan ohi eritasoliittymän ramppien kautta.
Liikennejärjestelyt ovat voimassa lauantai-illasta 8.8. klo 18.00 maanantaiaamuun 10.8. klo 05.00 saakka.
Väyläviraston projektipäällikön Juha Sillanpään mukaan liikenne Kirismäen kohdalla tulee töiden ajaksi hidastumaan merkittävästi. Hän korostaakin alempien nopeuksien, riittävien turvavälien ja joustavan ajotavan merkitystä. Lisäksi alueella liikkuu etenkin purkutöiden aikaan normaalia enemmän työkoneita ja raskasta kalustoa.
– Matkaan on hyvä varata tulevan viikonlopun jälkeen hieman aiempaa enemmän aikaa, erityisesti sunnuntai-iltana. Alennetut nopeudet ovat paitsi tienkäyttäjien myös tienrakentajien turva, Sillanpää painottaa.
Nyt tapahtuva sillan purkutyö hidastaa väliaikaisesti liikennettä sekä moottoritiellä että myös kehätiellä Kirismäen kohdalla, kun valtatien liikenne risteää samassa tasossa kehätien liikenteen kanssa.