Sunttifest houkutteli paljon kävijöitä

0
Kievarin yrittäjä Maarit yllätti yleisön hienolla esityksellä.

Rantolan Kievarin yrittäjä Maarit Schulte sai nauttia kauniissa kelissä onnistuneesti järjestetystä tapahtumasta. Sunttifest antoi parastaan kävijöille kahden päivän festivaalien ajan. Perjantaina paikalla oli enemmän nuorta väkeä, kun lavalle kiipesi Yx-Mylly, HesaÄijä ja Lord Est. Lauantaina kävijöitä riitti edelleen, mutta paikalle oli saapunut myös paljon vanhempaa väkeä. West Wing, Roxette Ultimate Tribute ja Modern Talking Reloaded laittoi monen juhlijan tanssijalat vipattamaan.

– Kun minulle tarjoutui mahdollisuus lähteä yrittäjäksi Kievariin, en harkinnut asiaa edes sekuntia. Harmillisesti epidempian vuoksi paikka täytyi sulkea kahdeksi kuukaudeksi. Sillä aikaa remontoin ja suunnittelin tulevia juttuja. Sunttifest on järjestetty täällä joskus aiemminkin, ja päätin jatkaa perinnettä. Idea festareiden järjestämisestä syntyi jo ennen kuin tiesin aloittavani yrittäjänä, Schulte kertoo.

Yrittäjän tärkein tavoite oli luoda tapahtuma, jossa kaikki tuntisivat olonsa tervetulleeksi ja kotoisaksi. Auttajia löytyi paljon, kun Schulte ilmoitti järjestävänsä festarit.

– En ole mitään ilman ympärillä olevia ihmisiä. Pyysin ihmisiä auttamaan minua korvausta vastaan, mutta tapahtumaan tuli hurjasti talkoolaisia, jotka halusivat vain auttaa minua ilman mitään korvausta. Olen kiitollinen, että olen saanut näin paljon apua ja tukea, yrittäjä hymyilee kiitollisena.

Kaikalla maalaisidyllissäAuringon valaistessa vielä kaunista maalaismaisemaa, lavalta kuuluu Joy Ride ja ihmiset viheltävät ja taputtavat käsiään. Lavalle on astellut Roxette Ultimate Tribute.

– Meillä on ollut maailmankiertueita ja keikkoja ympäri Suomea. Syksyllä olisi tarkoitus soittaa vielä Tallinnassa ja Espanjassa, mutta saa nähdä miten epidemia vaikuttaa,  yhtyeen keulakuvat Mari Varjovirta ja Jari Viitaniemi pohtivat.

Sauvo on kaksikolle mieluisa paikka esiintyä.

– Täällä on rento ja hyvä fiilis. Pieni maalaisidylli on hieno paikka esiintyä. Erityisen hienoa on, kun tänne pääsee perille asti veneellä. Backstage on todella viihtyisä ja sieltä näkee hienosti parvekkeelta muiden artistien esitykset. Oli kiva eilen viettää aikaa muiden artistien kanssa, Varjovirta kertoo.

Molempien mielestä on aivan selvää, mitkä ovat sellaisia hittejä, että kaikki tanssivat ja laulavat mukana.

– Listen to your heart ja Joy ride, ei tarvitse kauaa miettiä.

Vanhoja musiikkimuistojaPaikalle on saapunut väkeä myös kauempaa kuin Sauvosta. Kauniista kesäillasta on tullut nauttimaan porukka Salosta. Perttu, Anne, Darek ja Mirka lähtivät katsomaan miltä Sunttifest näyttää paikan päällä. Facebookissa oleva ilmoitus oli osunut porukan silmiin. Erityisesti kaikki odottivat näkevänsä Modern Talking Realodedin, sillä sitä oli aikoinaan kuunneltu auton takapenkillä ja lauluihin liittyi paljon muistoja.

Pitkä odotus palkittiin viimein, kun viimeisenä lavalle asteli illan odotettu artisti.

Modern Talking Reloadedin kalenteri näyttää aika samanlaiselta kuin monen artistin, keikkoja ei ollut liikaa tälle vuodelle. Siksi kaksikko olikin tyytyväinen kuultuaan, että pääsevät soittamaan Sunttifestin lavalle.

– Emme ole olleet Sauvossa kauhean pitkää aikaa, sillä yövyimme hotellissa ja tulimme vasta tänään esiintymään. Kävimme kyllä ajelemassa pikaveneellä kun oli hieman ylimääräistä aikaa, Michael Beurich ja Andre Brand kertovat.

Vuonna 1999 perustettu tribuuttishow Modern Talking Reloaded kiertää ympäri maailmaa. Kaksikko ei osaa mainita mitään parasta keikkaa, vaan arvostavat jokaista esiintymistä.

– Täällä Suomessa maaseutu on todella kaunista. Välillä vaikuttaa siltä, että jokaisella on täällä varmasti oma mökki tai saari.

Järjestelyt olivat onnistuneet. Bändien välissä yleisöä viihdytti Dj-Etutukka. Lauantai illan kruunaasi vielä yllättävä esiintyjä, kun Kievarin yrittäjä Maarit kiipesi lavalle vetämään uskomattoman hienon shown soittaen ilmakitaraa pizzalapiolla.

Yleisö huutaa: ”We want more” ja tähän hetkeen tiivistyy maalaisfestareiden yhteisöllisyys ja loistava meininki.