Vuoden 2020 Hakkinen on Pirjo Siivonen

0
Vuoden Hakkinen palkittiin myös kukkasin.

Vuoden Hakkinen -palkinnon saaja on tänä vuonna Pirjo Siivonen. Palkinto jaettiin Hakkispaanalla Peimari Unitedin pelin väliajalla. Peliä isännöi Sauvon kunta. Aikaisempina vuosina palkinto on jaettu Elopäivillä, mutta koronapandemian vuoksi tunnustuksen jako siirtyi jalkapallo-ottelun yhteyteen.

Pirjon kohdalla osuvampaa palkitsemispaikkaa tuskin onkaan: jokainen Peimari Unitedin peleissä käynyt henkilö on tavannut Pirjon pelikatsomossa kannustamassa ja tukemassa joukkuetta kohti voittoa.

Pirjo kannustaa lapsia ja nuoria jalkapallon pariin monella rintamalla. Hän on energinen tsemppaaja juniorijalkapalloilijoille sekä ulkomaalaisille ammattipelaajille ja -valmentajille, jotka pelaavat Peimari Unitedin riveissä.

– Pirjo toimii ihan ”varaäitinä” portugalilaisille pelaajille, kun pelaajien omat äidit ovat tuhansien kilometrien päässä, kertoo seuran puheenjohtaja Olli Dahl.

Vapaaehtoispanos ei ole rajoittunut vain jalkapalloon, vaan Sauvo-Karunan eläkeliiton toiminnan kautta hän on rakentanut sekä Sauvon kunnan vapaaehtoista vanhustyötä että seurakunnan auttamistyötä. Pirjolla on laaja kontaktiverkko ja hän on pystynyt suoraan avustamaan, olemaan henkisen tukena ja esirukoilijana monille. Moni vanhus on saanut niin tavara-avustusta kuin henkistä ja hengellistäkin rohkaisua.

Pirjo on aktiivinen ja empaattinen henkilö ja myönteisyys leimaa hänen toimintaansa. Hänen panoksensa on tukenut yhteisöllisyyden vahvistumista Sauvossa ja siksi kunniamerkkitoimikunta on kuntalaisilta tulleiden ehdotusta joukosta yksimielisesti valinnut Pirjon Vuoden Hakkinen 2020 -tunnustuspalkinnon saajaksi.

Valinnan vuoden Hakkisesta tekee kunniamerkkitoiminkunta, joka on kunnan luottamushenkilöistä ja hallintojohtajasta koostuva ryhmä. Kuntalaiset saavat ehdottaa henkilöitä ja valinta tehdään kuntalaisten ehdotusten pohjalta.

Aikaisemmat Vuoden Hakkiset:

Vuonna 2015 Selku ry

Vuonna 2016 Olli ja Maija Dahl

Vuonna 2017 Sauvon Museon Tuki ry

Vuonna 2018 Rami Tapper

Vuonna 2019 Leena Sarparanta