NASEVAT

0

Taas on turhakkeet kaivettu naftaliinista naapureiden ”iloksi”. Kukapa hiljaisuudesta nauttii.

Harava

Tottakai nuoriso mopoilee, ja aina se jotakin häiritsee. Nuoret ovat kuitenkin nyt siirtyneet syrjäisemmille seuduille, ja häiritsevät näin vähemmän. Hyvä niin! Ajoharjoitteluradan vuokraus mopoilijoille olisi hieno teko. Jospa vielä ratakin tulisi hommassa hiukan vastaan? Rata ei kai mopoilla ajamalla kauheasti kulu?

Hyvä teko, parempi mieli

Sinä, joka korjasit talteen Kauhasista Vaunutien päästä kääntöpaikalta porakoneen, voisitko ystävällisesti palauttaa sen oikealle omistajalle?

Puh. 0405904398

Kepontien risteyksessä on stop-merkki ennen suojatietä. Mutta ei paljon auta, jos sinne pysähtyy ja sitten lähtee hiljaa liikkeelle autolla ja pyörätietä ajaa joku nopealla polkupyörällä tuhatta ja sataa yrittämättäkään varoa risteävää liikennettä. Vaikka ajaisit kuinka varovaisesti tahansa, pyöräilijä voi rysähtää kylkeesi. Voisikohan pyöräilijätkin käyttää vähän järkeä ja varoa, koska heillehän siinä huonosti käy.

Toinen läheltä piti

Miksi luonnonsuojelijat ei puutu metsissä tapahtuvaan maastopyöräilyyn? Omalla alueellani, joka sijaitsee hyvän parkkipaikan läheisyydessä, on nähtävissä valtavat tuhot aluskasvillisuudessa ja kallioilla on jäkälät hävinneet laajoilta aluelta. Kyse ei ole ulkoilureiteistä vaan aivan tavallisesta yksityismetsästä. Kallioilla kaksi luvatonta nuotiopaikkaa.

 

Yksityisellä maanomistajalla ei ole mitään oikeusturvaa. Autot ajetaan yksityistielle parkkiin ja lähdetään metsään. Se on vaan kestettävä ja katsottava vierestä. Olen hoitanut metsääni jatkuvan kasvun menetelmällä jo kauan ennenkuin termi keksittiin, mutta nyt annan varmaan tehdä avohakkuita ja kyntää koko alueen, koska pilalle se on jo mennyt.

ärsyttää

On verinäytteen ottajissakin eroja. Taitava pistää niin nätisti ettei tunnu missään, toinen taas tökkää neulan suonen takaseinään tai riuhtaisee ulos kivuliaasti.

leikkauksissa nukutetaan

Olen Asko Virtasen kanssa samaa mieltä pyöräilystä ja jokamiehenoikeuksista. Valitettavasti kaikki eivät ole yhtä vastuullisia pyöräilijöitä. Eräs kilautti kelloa metsäpolulla, hevonen pelästyi, ystäväni putosi sen selästi omassa metsässään Paimion naapurikunnassa ja seurauksena kaularangan pullistuma, leikkaus, usean kuukauden sairasloma. Pyöräilijä pakeni paikalta. Toivottavasti Paimioon saadaan hyvät pyöräilyreitit, joissa on myös maasto-osuuksia, ja joita ei suositella muille käyttäjille.

-metsänomistaja-

Perjantain maastopyöräilyä koskevaan kirjoitukseen liittyen, jokamiehenoikeuksien puitteissa maastoon saa kyllä jäädä jälkiä, tuli se sitten kävelystä, ratsastuksesta tai maastopyöräilystä, mutta vähäistä suurempaa haittaa ei sovi aiheuttaa. Pieniä polkuja ei käsittääkseni voi sellaisiksi luokitella. www.ymparisto.fi -sivustolla on hyvä yhteenveto jokamiehenoikeuksista.

monen tyylin

 

luontoliikkuja