Arola yösuunnisti SM-pronssille

0
Kuvassa Topias Arola vauhdissa edellisenä viikonlopulla sprint-kisassa Salossa, jossa hän oli H20-sarjassa kahdeksas. Nyt viikonlopun yösuunnistus Liperissä tuotti SM-pronssia.

SUUNNISTUS SM-syksyä jatkettiin lauantai-iltana yökilpailulla Pohjois-Karjalan Liperissä. Paimion Rastin lamppuotsista kirkkaimmin Pärnävaaran haastavassa suppamaastossa loisti tuttu mies: Topias Arola .

Nuorukainen otti H20-sarjasta pronssia yltäen jälleen kerran SM-mitalisijalle, joita toistaiseksi on uralla kertynyt jo yhteensä 15. Nyt ei jännätty sekuntitaistoa, sillä kultaan jäi 8,1 kilometrin radalla eroa peräti viisi minuuttia ja hopeaankin kaksi. Yösuunnistuksessa huomattavat erot ovat toki tavallisempia kuin päivällä, ja toisaalta joitakin Arolan kovimpia kilpakumppaneita puuttui tällä kertaa lähtöviivalta eri syistä.

Arola ei omaan vetoonsa ollut tyytyväinen, ja pummiakin pukkasi jo alkuun.

– Oli aika samperin huono suoritus. Ykköselle heti iso virhe, ja muutamia tyhmiä koukkuja myöhemmin lisää, mutta yöllä tekee virhettä melkein kaikki muutkin. Jalkakin oli melko raskas, tuumasi edeltävän viikon Joensuun seudulla nuorten maajoukkueen mukana leireillyt Arola.

Samassa sarjassa Klaus Haanpää sijoittui 15:nneksi.

Eelis Axelin jatkoi H16-sarjassa toissa viikonlopun SM-viestin hyvää menoaan ja suunnisti viidenneksi. Kultamitaliin jäi matkaa runsaat kolme minuuttia, mikä pitkälti selittyy parilla heikommin sujuneella rastivälillä.

Kymmenen parhaan plakettisijalle junioreissa ylsi lisäksi Jaana Haapala , joka jatkoi hyvää syksyään sijalla 10 D16-sarjassa.

Pääsarjojen parhaat PR-suunnistajat olivat naisissa mukavasti 11:nneksi suunnistanut Eveliina Hirvonen ja miehissä Toni Saari , joka ehti sijalle 16.

Seniorisarjoissa vauhdikkaimmin ja tarkimmin pimeäsuunnisti Paula Savolainen , joka ylsi D55-sarjassa neljänneksi.

Antti Veijalainen