Damben kultaputki sai jatkoa

0
Inga Damben kulta oli jo kolmas tänä syksynä. Kultaa on tullut keskimatkalla Jyväskylässä, pitkän matkan kisassa Siikaisissa ja nyt sprintissä. ( kuvateksti korjattu 23.9.)

SUUNNISTUS Paimion Rastin Inga Dambe jatkoi kultaista SM-kauttaan ja suunnisti sprinttimatkan Suomen-mestaruuteen lauantaina Salossa. Ykkössija 2,7 kilometrin otatuksessa tuli sprintin mittapuulla ylivoimaisella 43 sekunnin marginaalilla hopeamitalistiin.

Dambelle mestaruus oli jo syksyn kolmas. Hän juhli SM-kultaa jo toissa viikonlopun pitkällä matkalla sekä aiemmin keskimatkalla.

SM-mitali tipahti Paimioon myös pykälää vanhemmista. Katri Lindeqvist nappasi pronssia D40-sarjasta. Hänellekään mitalisija ei ollut syksyn ensimmäinen, sillä keskimatkalta tuli jo Suomen-mestaruus.

Lisäksi äärimmäisen täpärällä oli mitali myös H50-sarjassa, jossa Tero Heikkilä suunnisti neljänneksi. Vain kaksi sekuntia jäi erottamaan pronssipallilta. D55-sarjassa Paula Savolainen oli yhdeksäs.

PR:n parhaat kaksikymppiset suunnistivat vakuuttavan varmasti kymmenen parhaan joukkoon, mutta aivan terävin isku jäi uupumaan. Topias Arolan vauhti riitti H20-sarjan kahdeksanteen tilaan 53 sekuntia kultamitalistia hitaampana. Vastaavasti naisten puolella Milja Väätäjä sprinttasi pykälää paremmin seitsemänneksi, 51 sekunnin tappiolla kärkeen.

– Ihan ok veto, suunnistus pysyi edessä. Pari jälkikäteen katsottuna huonoa reitinvalintaa tuli. Loukkaantumisten vuoksi viime vuosina on tullut todella vähän sprinttejä, joten tuohonkin voi olla ihan tyytyväinen, summasi Väätäjä.

Pääsarjoissa parhaiten Paimion Rastin suunnistajista sijoittuivat naisissa Eveliina Hirvonen (17.) ja miehissä Lari Takanen (24.).

Antti Veijalainen