Häiritsevä mopoilu kiusaa paimiolaisia

0
Moottoripyöräpoliisi valvoi mopojen nopeuksia alkuviikolla Vistalla.

Kunnallislehteen otti yhteyttä lukija, jonka mukaan häiritsevä mopoilu on ”räjähtänyt käsiin” kuluneena kesänä ja syksynä Saaren alueella. Mopopojilla on tapana kokoontua moottoritien sillan alle ja lähteä sieltä liikkeelle.

– Joskus siellä on muutama kundi, joskus toistakymmentäkin, yleensä iltaisin. Hiekkatiet on rällätty rikki ja asvalttiin poltettu jälkiä. Keulitaan, ajetaan kauheita ylinopeuksia, myös kevyen liikenteen väylällä ja ilman kypärää. Se loppuu vasta kun sattuu jotain todella ikävää, eräs lähiasukas pelkää.

Hän on ottanut yhteyttä sekä kaupunkiin että poliisiin ja pettynyt saamiinsa vastauksiin.

Ongelma on Paimion vapaa-aikatoimen päällikön Mia Konradsdalin tiedossa. Häiritsevää mopoilua on Vistallakin, mutta myös Naskarla, Saaren alue ja Spurilan suora ovat paikkoja, jotka ovat mopoilijoille mieleen.

– Se mitä nuorisopalvelut voi tehdä, on pyrkiä Parkki-iltoina puhumaan mopoilijoiden kanssa, samoin vanhempainilloissa vanhemmille, Konradsdal sanoo.

– Mutta tämä ei ole vain nuorisopalveluiden asia, vaan kaupunkilaisten asia. Ongelmaa ei olisi, jos vanhemmat pitäisivät kiinni lastensa kotiintuloajoista eivätkä sallisi mopon virittelyä, keulimista, keskisormen näyttelemistä.

Konradsdal kertoo, että on konsultoinut asiasta ”Ankkuripoliisia” ja välittänyt terveiset mopoilun haitoista. Niin Konradsdalin kuin Ankkuripoliisin kanta on, että jos mopoilu on toistuvaa ja häiritsevää, tulee soittaa 112:een.

– Poliisin tuleminen riippuu siitä, onko partio täällä päin. Välttämättä ei tule, mutta kun aiheesta tehdään tarpeeksi ilmoituksia, poliisin on pakko reagoida.

Mopoilijat ovat ”nokakkain” muiden kanssa sen vuoksi, että heillä ei ole oikein mitään paikkaa missä ajella ja kokoontua. Nuorisopalveluilla on kuitenkin suunnitelmia niin mopoverstaasta Tillintuvan tienoille kuin ajoajan vuokraamisesta mopoilijoille ajoharjoitteluradalta kerran viikossa, mutta niiden toteutuminen riippuu tietysti rahasta.

Verstaalla ja ajoharjoitteluradalla toimittaisiin ohjatusti ja valvotusti, niin kuin nuorisopalveluissa aina.