Haka kärsi selvän tappion Turussa

0
Kokenut Juuso Jaakkola ei ollut PaiHan Turun vierailuun tyytyväinen, mutta uskoo että viimeisissä kahdessa Kolmosen ottelussa Haka pystyy nostamaan tasoaan. Kolmosen äärimmäisen tasaisessa putoamiskamppailu on mukana on todella monta joukkuetta.

JALKAPALLO Paimion Hakan jalkapallon miesten edustusjoukkue matkasi torstaina 10.9 Turkuun Yläkentälle TPS U23 vieraaksi. Sarjan putoamiskamppailuun valuneet turkulaiset olivat karistaneet heikon alkukauden tomut jaloistaan ja olivat 4-0 päättyneessä ottelussa selvästi paimiolaisia vahvempia.

Haka oli saanut takaisin kokoonpanoon aiemmissa matseissa pirteästi hyökkäyksessä pelanneen Raid Amirin, mutta valitettavasti edellisessä voitokkaassa ottelussa hyvin pelanneet veljekset Khaalid ja Yoonis Muse olivat estyneitä pelistä.

TPS:n kokoonpanon tiedettiin olevan laadukas ja he olivat saaneet Veikkausliigassa pelaavasta edustusjoukkueesta käyttöön muun muassa Juri Kinnusen, Miikka Mujusen, Eetu Kolun, Niklas Pyyhtiän ja Onnipekka Pajulan.

Peli alkoi kotijoukkueen selvässä komennossa. Pallo pyöri pääasiassa mustavalkoisen joukkueen pelaajilla ja kun vierasjoukkue Haka pääsi nappaamaan pelivälineen itselleen, kotijoukkue oli sitä taas ahnaasti hamuamassa takaisin. Ottelu oli ehtinyt vanheta vain kuusi minuuttia, kun TPS hyökkääjä pääsi etenemään paimiolaisten maalin edustalle. Topparina pelannut Fredrik Kuokkanen joutui rikkomaan vastustajaa ja tuomari Samuli Stenman osoitti pallon pilkulle. Eetu Kolu pisti pallon tarkasti keskelle maalia ja tilanne 1-0.

Kotijoukkue

käskijän paikalla


Vierasjoukkue Haka sinnitteli yhden maalin tappioasemassa lähes koko puoliajan. Kotijoukkue oli selvästi käskijän paikalla, mutta Hakallekin tarjoutui muutamia paikkoja tulla tasoihin.

Muun muassa kokenut Juuso Jaakkola pääsi painimaan kertaalleen liigapelaaja Kinnusen kanssa maalin edustalla, mutta tulosta ei syntynyt.

Juuri ennen taukoa tuore TPS-hankinta Onnipekka Pajula pääsi haastamaan koko Haka-puolustuksen yhdellä juoksulla. Lopulta paimiolaiset joutuivat rikkomaan vastustajaa ja kotijoukkue sai vapaapotkun aivan maalivahdin alueen kulmalta. Pallon taakse asettui Kinnunen, jonka komea veto upposi suoraan ohi PaiHan muurin ja maalivahti Jesse Peltosen vasempaan yläkulmaan. Neljä minuuttia myöhemmin tuomari vihelsi ensimmäisen jakson päättyneeksi ja pukukoppeihin siirryttiin TPS:n 2-0 johdossa.

Toinen puoliaika alkoi aavistuksen tasaisemmissa merkeissä ja Haka pääsi enemmän palloon. Tunnin pelin jälkeen kotijoukkue pääsi kuitenkin taas osoittamaan vaarallisuutensa. Toisen kerran Palloseuran pelaajaa rikottiin vapaapotkun arvoisesti rangaistusalueen laidalla. Tällä kertaa pallon iski sisään kolmas liigajoukkueen pelaaja Niklas Pyyhtiä.

Ottelun viimeinen maali Hakan päähän syntyi 67. minuutin kohdalla. Kotijoukkueen puolustaja liukui vaaralliseen keskityspalloon ja siitä peliväline kimposi omaan maaliin. Tämän jälkeen tuomari olisi voinut viheltää pelin päättyneeksi, koska viimeisen 20 minuutin aikana ei tapahtunut mitään mainittavaa.

PaiHa yritti vaihdoilla saada peliä syttymään ja päästä iskemään motivaatiota kohottavaa maalia, mutta tulos jäi heikoksi. Lopulta tuomari Stenman vihelsi pelin päättyneeksi loppulukemin 4-0.

Ottelun harvoihin kotijoukkueen onnistujiin lukeutui maalivahti Jesse Peltonen. Ilman kokeneen maalivahdin lukuisia torjuntoja loppulukemat olisivat voineet olla paljon ikävämmät.

– Harmittaa myöntää, että vastustaja oli meitä selvästi parempi. Vanha mies ei ainakaan tänään pysynyt tulevaisuuden toivojen vauhdissa, äijiä tuli ohi oikealta sekä vasemmalta ja itse sain vain kyynärpäästä osuman naamaan ja huulen auki, harmittelee vasemmalla laidalla puolustajana pelannut Juuso Jaakkola.

– Vaikka vastustajalla olikin taidollisesti laadukkaampi nippu kasassa, niin meidän olisi silti pitänyt pystyä parempaan ja pelata kovempaa.

Seuraavaksi

väliviikko


Hakalla on seuraavaksi luvassa väliviikko, kun seuraava ottelu on vasta kahden viikon päästä torstaina 24.9 klo 19.00. Paimiolaisten vieraaksi saapuu tämän vuoden viimeisessä kotiottelussa VG-62, joka on vahvan loppukauden myötä ilmoittautunut mukaan taistoon sarjapaikasta. Sarjan viimeisellä kierroksella PaiHa matkaa Toejoen Veikkojen vieraaksi Poriin lauantaina 3.10 klo 16.00.

– Sarjapaikka on meillä täysin vielä omissa käsissä. Nyt meidän täytyy tehdä viimeiset kolme viikkoa ihan älyttömästi töitä ja näyttää kaikille, että tämä on se taso, jolla meidän kuuluu pelata jatkossakin. Toivottavasti kaikki paimiolaiset saapuvat kannustamaan meitä ensi viikolla viimeisessä kotiottelussa. Tiedän, että naantalilaisilla on kova vire päällä, joten yleisön tuki toisi meille äärimmäisen tärkeän lisän pelaamiseen, kommentoi Jaakkola.

Paimiolaiset ovat tällä hetkellä sarjataulukossa putoamisviivan yläpuolella yhden ottelun monia muita joukkueita enemmän pelanneena. Sarjaa on jäljellä kaksi peliä, ja käytännössä vielä kahdeksan joukkuetta taistelee sarjapaikasta Kolmosessa.

Sarjaa tiivistetään ensi vuonna, ja 14 joukkueen sarja muuttuu 12 joukkueen sarjaksi. Vain kahdeksan joukkuetta pelaa varmuudella ensi kaudella Kolmosta, sarjan voittaja ei nouse suoraan vaan pääsee nousukarsintoihin. Lisäksi Kolmosesta putoavien joukkueiden määrään vaikuttaa putoaako Kakkosesta tähän lohkoon joukkueita alaspäin.

Tilanne sarjataulukossa on siis todella mutkikas, mutta voittamalla kaksi viimeistä peliä Haka on vahvasti mukana taistossa sarjapaikasta Kolmosessa.