Haka lähtee alkavaan kiekkokauteen vahvalla joukkueella ja luottavaisin mielin

0
Tehokkuutta ja työteliäisyyttä Hakassa edustavat tälläkin kaudella muun muassa Atte Sillanpää (vas.), Atte Virtaniemi, Iikka Kylén ja Jaakko Patrikainen.

PAIMIO

Paimion Hakan jääkiekon edustusjoukkue starttaa piakkoin alkavaan II-divisioonakauteen vahvalla ja mielenkiintoisella miehityksellä. Myös paimiolaisuus on joukkueessa hyvin edustettuna.

Kolmannen kautensa Hakan valmentajana aloittanut Jari Saaristo on tyytyväinen paitsi pelaajien määrään ja taitotasoon myös siihen, että kyseessä on sekä luisteluvoimainen että fyysisesti vahva joukkue.

– Näen, että tällä joukkueella on kapasiteettia monella pelin osa-alueella, hän sanoo.

Hakan kannattajien iloksi viime kaudelta tuttu pelaajisto on pääosin kasassa. Lisäksi riveihin on saatu vähintäänkin kourallinen kiinnostavia vahvistuksia.

Saaristo, Elo, Rovio, Kivinen

Suomisarjaa Kaarinassa pari kautta hyvällä sykkeellä pelannut, viime kaudella Ruotsin II-divisioonassakin vieraillut laitahyökkääjä Waltteri Saaristo on Hakalle selkeä vahvistus.

Kovasti tervetulleita ovat myös Kiekkohaiden edustuksessa ja ikäluokkansa peleissä hyvin onnistunut 19-vuotias hyökkääjä Elmeri Elo, vahvan potentiaalin omaava, oikealta ampuva Antti Rovio ja kokenut keskushyökkääjä Miro Kivinen.

Elo tulee Salosta, Rovio Naantalin VG:stä ja Kivinen Chiefsistä.

Ja kun Hakan rosterista löytyvät myös Sillanpäät, Lintulat, Salmiset, Ossipekka Lehtonen, Atte Virtaniemi ja koko joukko muitakin luotettavia ja tasokkaita pelimiehiä, niin Hakalla ei pitäisi olla runkosarjassa hädän päivää.

Vai miten on, Jari Saaristo? Minkälaisen tavoitteen valmentaja on kaudelle asettanut?

– Olen ollut sen verran tyytyväinen, että henkilökohtainen tavoitteeni on, että olemme runkosarjan jälkeen lohkon neljän parhaan joukossa, Jari Saaristo vastaa.

Alkavalla kaudella Saaristo odottaa joukkueeltaan aikaisempaa tasaisempaa suorittamista.

– Vieraspeleissä onnistumisen on oltava aikaisempaa parempaa. Koti- ja vieraspelien ero on ollut edellisillä kausilla liian suuri, hän painottaa.

Seurayhteistyötä ja harjoitusmatsi

Yksi Hakan kannalta positiivinen uutinen löytyy vielä: Haka ja Kaarinan Indians tekevät tällä kaudella – muutaman vuoden tauon jälkeen – jälleen seurayhteistyötä. Sen nähdään olevan sekä pelaajien että kummankin joukkueen etu.

Kaikkein lämpimimmillään yhteistyö ei ehkä kuitenkaan ole ensi lauantaina, kun Haka kohtaa Indiansin harjoitusottelussa Paimiossa kello 13.

Toden teolla pelit alkavat Paimiossa 26. syyskuuta kello 17.30. Ja heti parhaalla mahdollisella tavalla. Kyseessä on paitsi II-divisioonan sarja-avaus myös Paimion historian ensimmäinen jääkiekon paikallis-derby: Haka vastaan Paimion Kiekkoseura (PKS).

Sitä ei kannata missata.

– Uskon lujasti, että yleisö saa mieleistään viihdykettä, sanoo Hakan kärkihyökkääjiin jo pitkään lukeutunut Aleksi Sillanpää .

Intoa puhkuu myös Waltteri Saaristo , joka aloitti viime kaudella Hakassa erinomaisesti, mutta siirtyi kahden ottelun jälkeen Etelä-Ruotsin Osbyhyn.

– Osby oli mahtava ja pelillisesti vauhdikas kokemus, mutta nyt on hienoa olla taas Hakassa, Waltteri iloitsee.

Paimion toisen II-divisioonajoukkueen, sarjanousija PKS:n kuulumiset kerrotaan Kunnallislehdessä lähiaikoina.