Hakan luistelu- ja kiekkokoulut alkavat sunnuntaina

0
Kiekkokouluun voi liittyä mukaan milloin vain.

Hakan luistelu- ja kiekkokoulut alkavat sunnuntaina 27.9. klo 10 OP-Areenalla Paimiossa. Koulut ovat tarkoitettu 4-8 vuotiaille lapsille ja harjoitukset ovat sunnuntaisin kello 10.00 – 11.30. Alle 8-vuotiaille tarkoitettuun Leijona-kiekkokouluun voi tulla mukaan myös kesken kauden sukupuoleen tai taitotasoon katsomatta.

Paimion Hakassa kiekkokoulun kevätkausi jatkuu huhtikuuhun asti ja kauden huipennus eli omat kotiturnaukset järjestetään mahdollisuuksien mukaan joulukuussa ja maaliskuussa.

Leijona-kiekkokoulussa on jo lähtökohtaisesti mukana eritasoisia ja -ikäisiä lapsia, joten kesken kauden mukaantulo on helppoa. Lapset jaetaan harjoituksissa ryhmiin, jotta jokainen saisi taitojansa vastaavaa ohjausta. Luistelutaidon puutekaan ei ole este, sillä pienimmät aloittavat opettelun tarvittaessa aputukia käyttäen. Myös kaikki “yli-ikäiset” on otettu vastaan, jos vaan intoa lajin aloittamiseen on löytynyt.

– Toimintaan voi tulla tutustumaan milloin vaan suoraan harjoituksiin, jotka pidetään Paimiossa OP-areenalla sunnuntaisin klo 10-11.30. Varusteiksi riittävät alkuun luistimet, kasvosuojallinen kypärä, kaulasuoja, maila ja sisäjäälle soveltuvat vaatteet. Seuralta voi tiedustella etukäteen myös lainavarusteita kokeilukertoja varten, toiminnanjohtaja Mikko Seppälä kertoo.

Leijona-kiekkokoulussa opetuksen ja toiminnan laatu varmistetaan vuosittain toteutettavilla ohjaaja- ja rehtorikoulutuksilla. Ohjaajilla on lisäksi käytössään valmiita ohjeita ja esimerkkiharjoitteita, joiden avulla tulevaisuuden Leijona-tähdet opetetaan luistelun ja jääkiekon saloihin.

– Yhteisellä ohjeistuksella Leijona-kiekkokoulujen sisältö on samanlainen seurasta riippumatta, mainitsee Paimion Hakan Leijona-kiekkokoulun rehtorikaksikko Pertti Varjonen ja Tommi Paasovaara. Ensisijaisena tavoitteena on luistelutaidon oppiminen, mutta koulutusohjelma mahdollistaa jatkuvan kehittymisen mallin jopa kolmeksi vuodeksi eteenpäin. Harjoitteet vaikeutuvat tasojen mukaan vuosittain; toisena ja kolmantena vuotena mukana on jo paljon lajiteknisiä harjoituksia, kuten kiekon- ja mailankäsittelyä. Ryppyotsaiseksi harjoittelu ei kuitenkaan missään vaiheessa mene, sillä mukana on taito- ja ikätaso huomioiden aina myös leikkejä ja kisoja. Tärkeintä on ylläpitää liikkumisen riemua ja pelin oppimisen iloa, rehtorit korostavat.

– Se, että oppii pelaamaan jääkiekkoa ja saa uusia kavereita. Ja että saa tehdä maaleja, vastaa 4-vuotias Elmeri kuin vakuudeksi kysyttäessä mikä on parasta kiekkokoulussa.

Kiekkokoulun jälkeen Paimion Haka pyrkii mahdollistamaan lasten kiekkoharrastuksen jatkumisen ikäkausijoukkueiden perustamisella. Viime vuosina uusi joukkue on muodostettu parin vuoden välein kaksi ikäluokkaa yhdistämällä, sillä yksittäisiltä vuosiluokilta ei ole löytynyt riittävästi pelaajia. Lisätietoja Paimion Hakan Leijona-kiekkokoulusta ja joukkueista löytyy seuran nettisivuilta:  www.paimionhaka.fi/jaakiekko/