Kodikas koti on kaunis

0
Upeat maisemat kruunaavat tämän tyylikkään kodin

SAUVO

Rahalla ei ole merkitystä, kun puhutaan siitä, kuinka kaunis tai kodikas talo on. Tärkeintä on, että jokainen viihtyy omassa kodissaan. Joskus on mukava hakea inspiraatiota katselemalla lehtiä, selailemalla sosiaalisen median kuvia tai vierailemalla erilaisissa kodeissa. Kun ympäristö on sellainen, että siellä aidosti viihtyy, asunnosta tulee koti.

Sauvon luonnonkauniissa maisemissa sijaitsee tyylikäs kelohonkatalo. Kauniita asioita rakastava Susanna Korte saa inspiraation kotinsa sisustamiseen selailemassa sisustuslehtiä, mutta yleensä ideat syntyvät myös omasta päästä.

– Minulla ei ole koulutusta sisustamiseen, mutta olen aina rakastanut kaikkea kaunista, Korte kertoo.

Talon sisustuksessa näkyy paljon vaaleita hempeitä sävyjä. Persoonalliset tavarat on löydetty suurimmaksi osaksi kirpputoreilta. Kelohirret on tuotu Venäjältä Sauvoon. 110 neliön asunnossa riittää tilaa olla ja nauttia elämästä.

– Kävimme tutustumassa paikkaan työhyvinvointiasioissa, koska tämä oli vuokrattavissa. Kun tulimme tänne, niin samana iltana päätimme ottaa omistajaan yhteyttä ja kysyimme onko paikkaa mahdollista ostaa. Kannatti kysyä rohkeasti, talon nykyinen omistaja Korte naurahtaa.

Talo oli aika muuttovalmis, mutta pientä sisustamista on ehditty tekemään. Olohuoneen vanha ulko-ovi korvattiin lasisella ikkunalla, näin saatiin hurjasti lisää luonnonvaloa olohuoneeseen ja keittiöön.

Onnellinen voi olla myös pienemmissä neliöissä, sen tietää Sauvossa asuva Marja-Leena Sundberg . Vuokralla asuva Sundberg muutti pari vuotta sitten asumaan lähemmäs kauppaa, jotta kulkeminen olisi helpompaa. Sisustusalasta kiinnostunut tytär onnistui tekemään pienestä kodista todella viihtyisän paikan.

– Kukat ja valoisuus on täällä asunnossa parhaita juttuja. Täällä on muutamia koriste-esineitä, mutta en halua tänne liikaa tavaraa, Sundberg kuvailee asuntoaan.

42 neliön asunnossa tila on käytetty hyvin hyödyksi. Vaalea sisustus, valkoiset seinät ja katto saavat asunnon näyttämään paljon suuremmalta kuin se todellisuudessa on.

– Koiran kanssa on kivaa asua täällä ja terassilla tulee vietettyä paljon aikaa, kertoo Sundberg, joka ei välitä tulla kuvatuksi kuten Piko-koira.