Löytyykö Sauvosta koti kahdelle perheelle?

0
Ei ihan punainen tupa ja perunamaa, mutta koti maaseudun rauhasta Sauvosta, on Meri Kouvosen oman ja ystäväperheen toiveissa. Meri työskenteli vielä tällä viikolla sijaisena Sauvon varhaiskasvatuksessa Hakkiskodossa.

SAUVO

– Vaikkapa parin hehtaarin iso tontti. Etsimme rauhallisempaa asuinpaikkaa, esimerkiksi Karunan suunnalta, mutta ei välttämättä sijainnilla ole niin iso merkitys, jos paikka tuntuu hyvältä. Meren läheisyys olisi kiva.

Näin kertoo lietolainen Meri Kouvonen , joka laittoi joku viikko sitten facebookiin sauvolaisten ryhmään viestin, että pari perhettä etsii tonttia Sauvosta.

Paljastuu, että todellakin kaksi lietolaista naapuriperhettä etsii uutta asuinseutua. Vanhempien mukana muuttaisi viisi lasta, joista vasta vanhin on kouluikäinen.

Lietoa maaseutumaisempi avarampi asuinseutu kiinnostaa. Maisema houkuttelee.

– Asumme rivitalossa ja omakotitalossa vierekkäin. Ollaan ystävystytty ja lapsetkin ovat toistensa parhaita kavereita. Jotenkin on kasvanut halu muuttaa yhdessä rauhallisempaan paikkaan. Kävimme yhdessä asuntonäytössä Sauvossa ja vaikka talo ei ollut mieleinen, niin ympäristö ihastutti heti. Sauvossa on ollut isompia tonteja myytävänä ja olemme miettineet, että jos vaikka käy Turussa töissä, niin nopeasti Sauvosta sinne pääsee.

Kahden perheen ajatuksissa on Kouvosen mukaan se, että tontti voi olla rakentamaton, tai siellä voisi vaikka olla yksi talo ja tilaa rakentaa toinen. Perheet ovat valmiita sovittelemaan toiveitaan ja ajatuksiaan sen mukaan mitä vaihtoehtoja löytyy.

Yhteydenottoja on tullutkin, ja useampia mieleisiäkin paikkoja on käyty katsomassa. Nyt vaihtoehtoja pureksitaan ja neuvotellaan talouskuvioista.

Liikkeellä ollaan selkeästi tositarkoituksella, sillä Meri Kouvonen paljastaa, että hankki Sauvosta syksyksi töitä. Hän tekee sijaisuutta varhaiskasvatuksessa.

– Maallemuutto on ollut pidempiaikainen haave ja kyllä varmaan osaksi koronakin kasvatti kiinnostusta hakeutua väljempään asuinympäristöön, kertoo Kouvonen ja luonnehtii, että Liedossa kodin ympäristö on lähiömäisempi.