Nevä nousi Länsirannikon Rallin kolmanneksi

0
Samuli Nevä ajoi Mahlion erikoiskokeen sellaisella vauhdilla, että kisakumppanitkin yllättyivät.

Samuli Nevä jatkoi vakuuttavia suorituksiaan rallipoluilla, kun Corolla GT:tä käskyttävä paimiolainen ajoi lauantaina Länsirannikon Rallissa yleiskilpailun kolmannelle sijalle. Suoritus on merkittävä jo siksi, että nuottiluokkien yleiskilpailussa vastassa oli monia moderneja R5-luokan autoja.

Nevä ja kartturi Juha Kivimäki aloittivat neljä erikoiskoetta ja 32 erikoiskokekilometriä käsittäneen rallin tunnustellen ja ensimmäiselle erikoiskokeelle syntyi yleiskilpailun kahdeksanneksi nopein noteeraus.

– Ykkönen oli liian nopea pätkä meidän pikkuautolle. Lisäksi olosuhteet olivat todella haastavat, kun vesi liukasti pinnan erilaiseksi mitä se oli ollut nuotittaessa.

Juntolassa ajettuun toiseen erikoiskokeeseen Nevä päätti lisätä vauhtia. Taululle syntyi kisan viidenneksi nopein aika. Lähes kotiteillään ajanut paimiolainen oli erikoiskokeen maalissa jo tyytyväisempi.

Kilpailun jälkimmäinen puolikas koostui enemmän teknisistä erikoiskokeista ja vauhdit pysyivät maltillisina, joka sopi myös paremmin Nevän autolle. Jälkimmäisen puolikkaan ensimmäiselle erikoiskokeelle, Saukonojalle, kellot pysähtyivät kisan viidenneksi nopeimpaan aikaan ja ennen viimeistä erikoiskoetta Nevä oli myös kokonaiskilpailun viidennellä sijalla.

Kilpailun päättänyt Mahlion erikoiskoe oli uusi tuttavuus, jota ei ole miesmuistiin ajettu. Vastoin kaikkia odotuksia Nevä tykitti erikoiskokeen läpi sellaisella vauhdilla, että mm. viime viikonloppuna SM3-luokan pronssia voittanut Lauri Joona ja muutama R5-kuljettajakin sai hieraista silmiään kilpailun maalissa. Taululle syntyi nimittäin kokonaiskilpailun kolmanneksi nopein aika, joka on lähtökohdatkin huomioon ottaen todella kovan luokan temppu. Suoritus nosti Nevän kokonaistuloksissa kilpailun kolmannelle sijalle.

– Saukonojan jälkeen oli hyvä fiilis ja se toi myös luottoa viimeiselle erikoiskokeelle. Koetin ajaa pidon rajamailla ja luulin jo, ettei vauhti riittänyt, kun keli oli todella haastava. Siinä koetti vaan hakea tiestä tilaa aina, kun pito näytti huonolta. Sairaan makea erikoiskoe oli tämä, kiitos sen löytämisestä järjestäjille, Nevä fiilisteli kisan maalissa.

Sauvolainen, Someron Urheiluautoilijoita edustava Reijo Mattila ajoi Nevän luokassa kolmanneksi ja yleiskilpailun yhdeksänneksi. Kartturina toimii Mikko Vaahtio .

Mikko Heikkilä ylivoimaiseen voittoon

Turun Urheiluautoilijat ry:n järjestämä Länsirannikon Ralli ajettiin läpi erittäin haastavassa kelissä. Liukkaat olosuhteet tekivät 32 erikoiskoekilometriä käsittäneestä tiestöstä arvaamattoman, mutta lopulta ennakkosuosikit pitivät pintansa Liedon alueella ajetussa neljän erikoiskokeen rallissa.

Rallin SM-sarjaa Skoda Fabia R5-autolla kiertävä nurmijärveläinen Mikko Heikkilä ajoi odotetusti nuottiluokkien yleiskilpailun voittoon yhdessä kartanlukija Antti Linnakedon kanssa.

Nuotittomien luokissa yleiskilpailun voittoon ajoi Jari Kavander Toyota Starletilla.