Paiha Oy:n ja Paimion Hakan tiet erkaantuvat

0
Paiha OY:n mainostaulussa Vistalla pyörivien mainosten joukossa on myös muistutus Hakan edustusjoukkueen kauden viimeisestä kotipelistä. Se on Soikalla 26.9.

PAIMIO

Paiha Oy ja Paimion Haka ry eivät päässeet jatkosopimukseen jalkapallon miesten edustusjoukkueen hallinnoimisesta. Toiminnan jatkosta käytiin pitkälliset neuvottelut, jotka päättyivät muutama päivä sitten siihen, että yhteistyösopimus päättyy tämän jalkapallokauden jälkeen.

Alkuvuodesta 2019 perustettu Paiha Oy ehti vastata kahden pelikauden ajan Paimion Hakan jalkapallon miesten edustusjoukkueen taloudesta ja toiminnasta, eli joukkueen toiminnan kehittämisestä sekä pelaaja- ja valmentajasopimuksista.

Paiha Oy viestitti somessa julkaisemallaan tiedotteella, että yhtiö on pettynyt siihen, että yhteistyö päättyy ja toivotti seuralle menestystä uuden edustusjoukkueen kasaamiseen ja valmentajan palkkaukseen. Tiedotteessa ei avattu tarkemmin, mikä neuvotteluissa ja sopimuksessa hiersi kiinni, mutta todettiin, että seuran tekemät sopimusmuutosehdotukset eivät olleet hyväksyttäviä.

Paimion Hakan puheenjohtaja Tuomas Hyssälä sanoo yhteistyön katkenneen siihen, että seura ei pystynyt jakamaan yhteistyökuvion taloudellisia vastuita Paiha Oy:n esittämillä tavoilla.

Hyssälän mukaan yhtiö olisi halunnut myydä seuralle valmentajapalvelua ja mainostilaa Vistalla olevaan mainostauluun.

– Tähän meillä ei seurana ollut mahdollisuutta. Valmennuksessa on kuitenkin kyse junnuista, joten englanninkielisen valmentajan hyödyntämisen mahdollisuus on rajallinen, samaten kuin seuran mahdollisuus erityisesti näin korona-aikaan kaupata tilaa mainostauluun.

Paiha Oy:n osakas ja edustuksessa itsekin pelannut Juuso Jaakkola näkee, että isoimmaksi kiistakapulaksi noussut mainosmyynti Paiha Oy:n mainostauluun olisi ollut seuralle myös erittäin hyvä varainhankintatapa, ja hänen käsityksensä mukaan siihen olikin seuran puolelta alkuun kiinnostusta.

– Meillä oli Paiha Oy:ssä kolmen vuoden pidempi projekti, jonka tavoitteena oli nostaa paimiolainen jalkapallo ylemmäksi sarjatasolla ja myös suuremman yleisön tietoisuuteen. Nyt oli kasassa hyvä nuori joukkue. Päävalmentaja Tom Powersin kontaktien mukana oli tullut suuri osa nykyisistä joukkueen tärkeistä pelaajavahvistuksista, eivätkä he olleet yhtä pelaajaa lukuunottamatta Paiha Oy:n palkkalistoilla. Hänkään ei enää pelaa joukkueessa, kommentoi Jaakkola edustusjoukkueen kuluja. Yhtiö on hänen mukaansa hoitanut moitteettomasti kaikki edustusjoukkueen kulut viimeisen kahden vuoden aikana.

– Olemme olleet todella tyytyväisiä Powersin ja muiden joukkueen taustahenkilöiden työhön joukkueen kanssa. Lisäksi olemme olleet ylpeitä joukkueesta ja jokaisesta pelaajasta tällä kaudella, Jaakkola kertoo.

Paiha Oy viestiikin tukevansa tulevaisuudessakin tämän joukkueen valmennusryhmää ja sen pelaajia heidän uusissa haasteissaan pelikentillä sekä niiden ulkopuolella.

– Paiha Oy jatkaa mainostaulun kanssa ja mahdollisesti laajentaa myös sen osalta toimintaansa sekä mahdollisesti jatkaa myös jalkapallon parissa, tästä tiedotamme erikseen myöhemmin.

Edustusjoukkue on pelannut sarjassa koko ajan Paimion Haka ry:n nimissä ja seura on vastannut kilpailutoiminnan vastuista Suomen Palloliitolle. Tuomas Hyssälä sanoo, että Haka rakentaa nyt uutta edustusjoukkuetta ensi kaudelle.

– Pelaajia ja valmentajia on kontaktoitu, ja siitä lähdetään, että edustusjoukkue pelaa sillä tasolla, mikä tämän kokoisen paikkakunnan seuran resursseilla on mahdollista. Myös seuran omille kasvateille on tulevassa joukkueessa tilaa.

Hakan tiedotteessa tämä on muotoiltu niin, että joukkuetta rakennetaan lähtökohtaisesti paimiolaisuus edellä, kuitenkin Kolmosta silmällä pitäen. Pelaajapolkua vahvistetaan perustettavalla a-nuorten ja reservien joukkueella.

Juuso Jaakkola sanoo, että paimiolaisten jalkapallon ystävien tuki on ollut Paimion Haka jalkapallon miesten edustusjoukkueelle ja Paiha Oy:lle tärkeää, ja tällä kaudella katsomot ovat usein olleet täynnä.

– Toivomme, että saamme vielä viimeisessä ottelussa katsomoon runsaasti ihmisiä ja paljon kannustusta. Vaikka ensi kaudella tätä joukkuetta edustavat muut pelaajat ja valmentajat, me haluamme jättää tämän projektin onnistuneiden suoritusten saattelemana, sanoo Jaakkola, joka ei vielä ota kantaa siihen, onko hän itse kiinnostunut pelaamaan edustusjoukkueessa jatkossa.

PaiHan miesten edustusjoukkue taistelee tällä hetkellä sarjapaikasta Kolmosessa, kun kautta 2020 on jäljellä kahden ottelun verran. Viimeinen kotiottelu pelataan Soikalla 24.9. klo 19 ja kauden viimeinen peli 3.10. PaiHa on sarjataulukossa nyt kahdeksantena.