Peimari nousi sarjakärkeen

0
Peimari oli lauantaina Maskua vastaan ottelun hallitsevampi osapuoli, mutta helpolla täysi pistepotti ei silti Sauvon Hakkispaanalle jäänyt.

Sauvo

19.9. Peimari Utd – MaPS 2-0 (1-0)

15.9. FC Inter 2 – Peimari Utd 1-1 (1-1)

Peimari Unitedin miesten edustusjoukkue on tulevana lauantaina Ahvenanmaalla tilanteessa, jossa se voi varmistaa jalkapallon Kolmosen voiton kärkiottelussa FC Ålandia vastaan. Tilanne mahdollistui, kun Peimari voitti lauantaina kotonaan Maskun Palloseuran 2-0, ja samanaikaisesti Åland hävisi oman ottelunsa Turussa samoin lukemin FC Inter 2:sta vastaan.

Kolmosen voitto varmistuu, jos Peimari kykenee saarella voittamaan sarjassa pisteen perässä vaanivan kotijoukkueen. Peimarin päävalmentaja Tiago Santos muistuttaa kuitenkin, ettei Åland ole hävinnyt kotikentällään otteluakaan kuluvalla kaudella, joten Peimari lähtee reissuun haastajana.

– Pitää muistaa, että myös kahden pisteen päässä olevalla Interillä on edelleen myös kaikki mahdollisuudet voittoon. Meille tilanne on selvä. Tasapeli saarella tuskin riittää, joten kolme pistettä on saatava mukaan. Åland on kotonaan selvästi vahvempi joukkue kuin vieraissa, joten siitä tulee varmasti vaikea peli. Tällä hetkellä joukkueessa on kuitenkin hyvä henki, parempi kuin kertaakaan päävalmentajakauteni aikana. Se luo uskoa, Santos sanoo.

Salmiosalon osuma helpotti


Lauantaina Peimari oli kuskin paikalla MaPSia vastaan käytännössä ottelun loppuhetkiä lukuun ottamatta. Helpolla kolmen pisteen potti ei silti tullut, sillä joukkue tuhri useita hyviä maalipaikkoja varsinkin ottelun ensimmäisellä jaksolla. Vasta Nico Salmiosalon kauden neljäs osuma juuri ennen taukoa siirsi mustapaitaisen kotijoukkueen johtoon.

– Rehellisesti sanottuna ottelu ei ollut kovin hyvä meiltä, sillä vastustajalta puuttui useita tärkeitä pelaajia. Ensimmäinen maali helpotti meidän pelaamistamme ja toisen jälkeen kaikki olikin jo hallinnassa. Minulle jäi silti tunne, että olisimme voineet tehdä enemmän, mutta toisaalta pelasimme vain neljää päivää aiemmin Interiä vastaan Turussa. Ehkä se ottelu painoi vielä hieman, Santos pohti.

Toisella puoliajalla Efraim Mavengo niittasi ottelun loppulukemat, ja samalla Peimarin siirtymisen sarjan kärkeen. Samalla joukkue suuntasi jo katseensa tulevaan, vajaan viikon päässä siintävään sarjavoiton kannalta ratkaisevaan otteluun.

– Se on kaikenkaikkiaan haastavin mahdollinen ottelu. Heräämme viideltä aamulla, matkustamme tuntemattomalle pelipaikalle laivalla ja vastus on äärimmäisen kova. Toivon vain, että ottelusta tulee reilu kamppailu kahden kärkijoukkueen välillä, Santos pyörittelee.

Samaan aikaan kun sarjakärki Peimari matkustaa sarjakakkosen Ålandin vieraaksi, matkustaa sarjakolmonen FC Inter 2 putoamista vastaan pyristelevän EuPan vieraaksi. Kolmosen päätöskierroksella puolestaan EuPa saapuu Peimarin vieraaksi Sauvoon, kun taas Inter kohtaa sarjasta putoamaan tuomitun SC Wolvesin. Åland matkustaa taas tuolloin MaPSin vieraaksi.