Piikkio Worksin syksy: 9 irtisanotaan, 130 lomautetaan

0
Tämän vuoden alkupuolelle saakka Piikkio Worksilla ja sen emoyhtiöllä Meyer Turku Oy:llä oli varsin hyvä tilanne. Kuvassa yksi Meyerin viime vuosien suururakoista: Costa Smeralda -loistoristeilijä.

KAARINA

Piikkio Works Oy:n YT-neuvottelut on saatu äskettäin päätökseen. Lopputulos ei ole yhtiölle ja sen työntekijöille helppo, joskaan ei myöskään pahin mahdollinen.

Neuvottelujen tuloksena yhdeksän työtehtävää päättyy. Osa kyseisistä irtisanomisista pyritään järjestelemään eläköitymisten ja tehtävämuutosten kautta.

Arvio lomautettavien määrästä on 130 henkeä.

Pääsääntöisesti Piikkio Worksin lomautukset tulevat olemaan toistaiseksi voimassa olevia eivätkä määräaikaisia. Lomautukset alkavat vaiheittain syyskuusta 2020 alkaen.

YT-neuvottelujen taustalla ovat tuotannollis-taloudelliset syyt – erityisesti Meyer Turun tilauskirjan venyttäminen ulottumaan vuoteen 2026.

– Joudumme ikävä kyllä sopeuttamaan tuotantoamme näillä kivuliailla toimilla, Piikkio Worksin toimitusjohtaja Ari Kumpulainen sanoo.

– Toisaalta emoyhtiön tilauskirja tuo meille pitkällä aikavälillä jatkuvuutta.

Piikkio Works on Meyer Turku Oy:n tytäryhtiö.

Piikkio Works Oy on erikoistunut valmistamaan räätälöityjä moduulihyttejä sekä kokonaisten hyttialueiden avaimet käteen -toimituksia kaikenlaisiin risteily- ja matkustaja-aluksiin sekä offshore- ja rakennusteollisuuden tarpeisiin.

Ensimmäinen hyttitehdas perustettiin Piikkiöön jo vuonna 1982. Lähes 40 vuoden aikana Piikkiössä on valmistettu maailman merille yli 130 000 hyttiä ja kylpyhuoneyksikköä.

Piikkiö Worksissa nyt käytyjen YT-neuvottelujen taustalla on korona-pandemian aiheuttama maailmanlaajuinen suhdannekääntymä.

Keväällä virus pysäytti risteilyvarustamoiden liiketoiminnan lähes täysin. Risteilyjen pysähtymisen, merikuljetusten vähentymisen sekä rajojen sulkeutumisen kautta tilanne on luonnollisesti vaikuttanut voimakkaasti myös meriteollisuuteen.