Rallikisa ulottuu lauantaina Paimioon

0
Tässä kuvassa Nevän vauhtia F-Rallisarjan edellisessä osakilpailussa Koillis-Savo Rallissa.

RALLI Länsirannikon ralli ajetaan lauantaina Liedossa ja Paimiossa. Kilpailu käsittää neljä erikoiskoetta tiiviillä aikataululla, erikoiskoekilometrejä kertyy kaikkiaan 32. Kilpailun lähtöseremonioita vietetään Liedon kunnantalon edustalla klo 13, ja sitten ajetaan kaksi ensimmäistä erikoiskoetta, Laukkaniittu ja Juntola, ennen huoltotaukoa. Kisan toinen lenkki kattaa perinteisen Saukonojan pikataipaleen sekä uutuutena mukaan tulevan Mahlion, joka toimii samalla rallin päätöserikoiskokeena.

Erikoiskokeet sijaitsevat hyvin lähellä toisiaan 10-tien molemmin puolin. Kaksi Paimion puolella ja kaksi Yliskulman puolella. Kilpailukeskus sijaitsee Liedon Jokilaakson koululla, aivan Liedon kunnantalon kupeessa.

Nykyisten koronalinjausten vuoksi kilpailun huoltoparkkiin tai kilpailukeskukseen ei päästetä yleisöä. Erikoiskokeille maastoon on vapaa pääsy.

Kilpailuun on ilmoittautunut mukaan 63 autokuntaa, joiden mukana on paljon paikallisia kovia nimiä, sekä ihan kansallisen tason huippukuskeja. Paikallisista mainittakoon esimerkiksi F-Rallisarjan voitosta kamppaileva Samuli Nevä .

Paimiolainen Corolla GT:tä käskyttävä Nevä on innoissaan kotikisan lähestyessä, sillä mies pääsee lähestulkoon kotiteilleen ajamaan kenraaliharjoituksen F-Rallisarjan viimeistä osakilpailua varten. Kisa toimii siis erinomaisena testinä loppukautta ajatellen.

Joku voisi olettaa, että Nevä lähtisi kilpailuun ajamaan säästöliekillä, kun kauden päätavoite seuraa kuitenkin jo muutaman viikon kuluessa. Nevä paljastaa, että painetta asian suhteen on tullut taustoilta.

– Ei me olla himmailemaan lähdössä. Kaverit ja yhteistyökumppanit antaa painetta sen verran, että kotiteillä pitää näyttää ajamisen mallia, Nevä naurahtaa.

Kansalliselta huipulta mukana ovat mm. juuri SM3-luokan Suomen mestaruuden varmistanut Lauri Joona , viime vuoden Rallisprint SM-sarjan nelivetoluokan Suomen mestari Jukka Ketomäki sekä tällä hetkellä Ralli SM-sarjan kuninkuusluokan, SM1-luokan, pisteissä kolmantena oleva Mikko Heikkilä .

Varmasti yksi mielenkiintoisin seurattava on kuitenkin kilpailun VIP-autoa kuljettava, pitkän linjan rallimies ja pioneeri Lasse Lampi historiallisella Mitsubishi Galant VR-4-autollaan.