Syysmarkkinat Peimari-Areenalla

0

SAUVO

Peimari-Areenalla ja sen pihalla on tulevana lauantaina kello 10-14 markkinat, joiden pääosassa on syksy. Ulkona on tuottajatori syksyiselle sadolle ja myynti- ja esittelypisteitä on hallissa.

Järjestelyistä vastaavat yhteistyössä Peimari Areena, Sauvon yrittäjät ja kesällä syntynyt Sauvon piha- ja kirppistapahtumaporukka.

Myös Sauvon kunta ja eri yhdistyksiä on paikalla esittelemässä toimintaansa. Ainakin koulun uusi rehtori Antti Päiviö sekä perhetyöntekijä Mirja Niemelä ovat tavattavissa.

Kuntavaalit ovat ensi keväänä ja vaaliteemoista ovat lupautuneet paikalle keskustelemaan ainakin keskusta ja perussuomalaiset. Sauvon Keskusta ry. ja Yhteiskristillinen Turun tiimi kertovat järjestävänsä vaatekeräyksen, josta vaatteet lahjoitetaan toimitettavaksi seurakuntien kautta vähävaraisille Virossa. Puhtaita ja ehjiä vaatteita otetaan vastaan niin kauan kuin autoon mahtuu ja toive on, että ne on pakattu pahvilaatikkoon tai muovipussiin niin, että kestävät kuljetuksen. Paikalla Suomen keskustan osastolla on ainakin osan aikaa myös kunnanvaltuutettu ja kansanedustaja Esko Kiviranta .

– Paikalliset tuotteet ja tavarat, käsillä tekeminen ja kiertotalous näyttävät nyt muodostuneen markkinoiden pääteemoiksi, kertoo Maija Dahl .

Peimari Unitedilla on markkinakahvila ja puuhapaikka lapsille. Eläkeliitto paistelee lettuja, Paimion musiikkiopisto järjestää lapsille muskarituokioita ja Sauvon Syke jumppahetken.

Lauantaina on myös Osta tilalta-päivä. Sen merkeissä avoinna on Sauvossa Salmensuun lihapuoti ja Paimiossa lihatilojen Heli´s Highland ja Perkkiön tila puodit sekä Nurmen puutarha.